ANNONS

Nästa helg är det dags för andra upplagan av basketturneringen med tre gånger tre spelare per match vid Väsmans strand. Om det blir en eller två planer den här gången är inte klart än.
Foto: Simon Lewerenz

Basketturnering arrangeras vid Väsmans strand

LUDVIKA. Till helgen arrangeras en utebasketturnering vid Charlie Normans torg. – Vi vill nå ut utanför hallarna och få fler aktiva till föreningen, säger Christian Kromm i arrangerande KFUM Ludvika basket.

Turneringen heter Street basket challenge 2021 och är en satsning nationell från Svensk basket. Tävlingarna är förenklade bland annat genom att det bara är tre gånger tre spelare med en avbytare och matcherna genomförs på tio minuter.
– Det är en väldigt kul tävlingsform och ett bra sätt att visa upp oss för publik, säger Christian Kromm.
Han är ledare i KFUM Ludvika basket och arrangerar turneringen vid Väsmans strand den 19-20 juni tillsammans med ledarkollegan Simon Lewerenz. Samma turnering genomfördes också för tre år sedan.
– Det blev lyckat, säger Christian.

I år kommer turneringen att bli lite annorlunda beroende på pandemin. För att särskilja publik och spelare blir det därför ett staket runt planen, men Christian tror inte det blir några problem att följa de restriktioner som är nu.
– Nej, vi kommer att ha max 50 deltagare per dag och när det gäller publiken blir det heller inga folksamlingar utan folk stannar mest till och tittar en stund och går sedan vidare.
Seniormatcherna genomförs på lördagen och på söndagen är det dags för juniorerna.
– Vi har bjudit in medlemmar i vår region som är Gävle-Dala och det kommer lag bland annat från Borlänge och Sandviken, säger Christian.

KFUM Ludvika basket har haft ett uppsving av medlemmar de senaste åren. En av anledningarna till det är att man sommartid arrangerat något som kallas open court vid Kyrkskolan i Ludvika.
– Då får vem som helst komma dit och testa att spela och det har varit ett lyckat koncept då vi fångat upp många ungdomar.
Men ni vill ändå ha fler medlemmar?
– Ja, vi vill alltid ha fler aktiva, säger Christian Kromm.
Open court arrangeras på tisdagar och torsdagar. Premiären sker den 22 juni.

Facebook

ANNONS

ANNONS