Cheferna på Avestahälsan, Marcus Carlsson och Marie-Louise Albertsson, hoppas att deras nya provtagningsbil ska hjälpa dem nå fler i länet.
Foto: Tharos Gröning

Avestahälsan satsar på mobil provtagning

AVESTA. Avestahälsan har utsetts till årets företagare av Företagarna Avesta. Företagets vd Marcus Carlsson är ganska överraskad av utmärkelsen. – Jag trodde att det var företag som gör massa vinst som blir årets företag, och det gör vi inte i vården, säger Marcus Carlsson.

Avestahälsan är ett företag hjälper 8 000 människor med vård och provtagning och företaget har ökat sin personal med 50 procent
sedan de startade på lasarettet för tre och ett halvt år sedan.
Marcus Carlsson och hans chefskollega Marie-Louise Albertsson jobbade tillsammans under många år innan de startade ett eget företag.
En stor del av uppdragen kommer från företag som vill säkerställa att deras personal uppfyller statens hälsokrav för olika tjänster. Brandmän, poliser, reparatörer som jobbar på höga höjder och annan personal i säkerhetstjänst behöver gå på undersökningar och tester ibland flera gånger per år.
– Vi specialiserar oss på arbets-ekg och cykeltester och sådant. Vi är mycket bra på sådana tester och har kommit på ett bra sätt att nå ut till flera kunder, säger Marcus.

Företaget vill gärna ta sig ut till sina kunder och göra testerna. Men det kan vara svårt på grund av den mängd av tekniska prylar och utrustning som krävs.
Därför har företaget skaffat en specialbyggd husbil som rymmer alla saker som krävs för noggrann provtagning.
– Det råder brist på företag som gör sådana här tester och eftersom bilen är byggd precis efter våra önskemål så kan vi erbjuda kunden att komma till dem i stället för att de måste resa in till oss Avesta.
Bilen kan även användas i allmänhetens intresse för att snabbt och effektivt kunna ta prover eller vaccinera folk i händelse av vidare pandemier.
– Vi ensamma om detta och hoppas att bilen kommer att hjälpa oss hjälpa fler.

Facebook

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS