ANNONS

Avesta AIK.
Foto: Niclas Bergvall

Aram kliver in som tränare i Avesta AIK:s herrar

AVESTA. Division 4-laget Avesta AIK har gjort klart med ny tränare och det blir Aram Abed som ersätter Mikael Lindgren. Han spelade så sent som i år i klubbens herrlag

Lindgren tackade för sig och då klev Aram Abed in som tränare.
För bara drygt en månad sedan var han med och spelade i klubbens division 4-lag som slutade på femte plats – sju poäng efter seriesegrande Dala-Järna IK.
– I stora drag vill jag ha framåtlutad, anfallsinriktad fotboll med mycket bollinnehav och löpningar, berättar han till klubbens hemsida.
28-åriga Aram Abed har ett långt förflutet i klubben och spelade den gångna säsongen nio matcher och antecknades för ett mål.
Tidigare har han assisterat Lars Isacsson i damlaget samt även haft ledaruppdrag i F17-laget.

Under sin karriär har han spelat i Kvarnsvedens IK, Sandvikens IF, Nosaby IF, Strömsbergs IF och Fagersta Södra. Som högst har Aram Abed spelat i division med Sandvikens IF.
Någon målsättning är ännu inte klar för 2022. Inte så konstigt med tanke på att serien nyligen spelades klart.
– Jag är en tävlingsinriktad människa och har en vinnarskalle och utgår från att klubben vill och ska spela högre upp än division 4, och det är målet, säger han.
Nästa år väntar bland annat derbyn mot Skogsbo-Avesta IF, som vann dalafemman i år.
– Det kommer bli publikmatcher och roligt för Avestapubliken med två sådana matcher att gå till och uppleva någonting man inte gjort på väldigt länge. Jag tror det blir en upplevelse både för spelarna och mig att möta Skogsbo, säger Aram till klubbens hemsida.

Facebook

ANNONS

ANNONS