Andreas Lundmark drev tidigare Lilla parken som såldes för 1,5 år sedan. Nu har han öppnat en ny restaurang – i servicehuset på Hagalund.
– Jag har fått många förfrågningar från gymnasierna om att servera deras elever, säger Andreas som även själv arbetat som rektor och lärare på Forssa Klack och Kvarnsvedsskolan.
Efter att ha hört sig för med Tunabyggen om lokaler blev han erbjuden den gamla restaurangen i servicehuset.
– Det är bara trevligt om vi kan få de äldre som gäster också, konstaterar den nygamle krögaren.
I huset bor ett hundratal som kan välja att gå till restaurangen. Dessutom äter lika många elever från Realgymnasiet där varje dag.
– Sedan hoppas jag att allmänheten hittar hit också.
Är det inte lite osäkert att öppna nu när många har ansträngd ekonomi?
– Jo, det kan ju vara jättejobbigt, men jag tycker att vi har en bra fast kundkrets och det verkar som om många från Lilla parken-tiden också hittar hit.
Vilken typ av mat serverar ni?
– Klassisk husmanskost och husman med en lite modernare touch. I dag har vi pastadag med bolognese, räkpasta och kantarellrisotto. I morgon blir det wallenbergare och då vet jag att det kommer folk.
Efter att ha haft öppet en vecka har Salt & Citron haft i genomsnitt 200 gäster per dag, men Andreas Lundmark tror på ännu fler.
– Jag har en känsla av att vi snart närmar oss 300 och då måste vi anställa en till. I dag är vi tre med mig.
Det här är Andreas
Ålder: 48 år.
Bor: I Borlänge.
Familj: Döttrarna Linnea, 19, och Emma, 15, samt sambon Nikki, 40 år.
Yrke: Krögare.
Intressen: Idrott och mat.