Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Åsa Granat sägs upp som kommundirektör.
Foto: Karin Rickardsson

Åsa Granat får sluta som kommundirektör

BORLÄNGE. Beskedet om att hon skulle få sluta som kommundirektör kom helt oväntat för Åsa Granat. – Ja, jag fick veta det för två veckor sedan, säger hon.

I måndags kom beskedet om att kommunledningen vill ha en ny kommundirektör. I ett pressmeddelande säger kommunstyrelsens ordförande Erik Nises (S) så här:
“Åsa Granat har lagt ner ett stort engagemang i sitt uppdrag och gjort ett mycket bra jobb, men jag har gjort bedömningen att vi i det fortsatta utvecklingsarbetet behöver en ny kommundirektör”.
Redan 2007 började Åsa Granat i kommunen som stadsbyggnadschef och stadsmiljöchef och blev 2011 kommundirektör.
– Jag har lagt ner både hjärta och hjärna i min uppgift och det är jag stolt över, säger hon till Lokalt i.
Hur kändes det att få veta att du måste sluta?
– Det var ett tufft besked, men det är så här spelreglerna är och ett öde jag delar med många kommundirektörer i vårt land.
– Jag blir också lite vemodig när jag tänker på allt spännande jag varit med om under de här åren och alla glada, arga och engagerade människor jag har träffat.
Ligger det någon schism bakom?
– Nej. Vi har haft en bra diskussion. Det var viktigt för mig att få veta om Nises var missnöjd med något, men det var han inte.
– Ledningen vill ha en förändring och en nystart och det är så här det ser ut på den här nivån – utan att det är något dramatiskt som hänt.
Vad ska du göra nu?
– Först ska jag göra en bra överlämning för det är viktigt för mig att det ska gå bra organisatoriskt och för den här stan. Sedan ska jag vila, träna och fundera över vad jag vill jobba med i framtiden, säger Åsa Granat.
Hon har sex månaders uppsägningstid på förordnandet som kommundirektör men har kvar sin grundanställning inom kommunen.
Arbetet med att söka en ny kommundirektör inleds nu under augusti. Fredrik Holm, som är verksamhetschef för service och stöd, utses som till förordnad kommundirektör.

Fredrik Holm går in som tillförordnad kommundirektör tills en ny har rekryterats. Foto: Karin Diffner
[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS