ANNONS

Sedan 05.00 hade gänget i köket gjort i ordning semlor, och packningen pågick fortfarande klockan 11.15. Butikspersonalen som jobbade med semlorna, från vänster; Ellinor Aspö, Hanna Hoffman, Stina Fix (inhyrd specifikt för detta) och Jennika Hets.
Foto: Veronica Rigtorp

2000 sålda semlor för Ellie

BORLÄNGE. Förra fredagen skapades närmare 2000 semlor hos ICA Sellnäs. En gemensam nämnare bland beställarna var önskan om att hjälpa en ung flicka i nöd.

Emil Westlund som driver Ica Sellnäs kom på torsdagen på idéen att skänka pengarna från semmelförsäljningen till Ellie och personalen var med honom.
Redan klockan 05.00 var tjejerna i köket på plats för att preparera de färdigbakade semmelbullarna. Det var ett hektiskt men givande jobb.
– Vi tycker det känns extra kul att jobba, när vi vet var det går till, sa Ellinor Aspö, och de andra höll med.

Emil var besviken på att inte fler handlar hade hängt på insamlingen.
Han la ut erbjudande om förbeställda semlor på facebook klockan 08.15. Klockan 12.10 meddelades att det var stopp för fler beställningar då företaget nådde gränsen för vad de klarade av, nämligen nära 2000 semlor.
– Vi ville ju inte stoppa beställningarna men vi måste ju hinna göra dom också, säger Emil och bär ut en bricka med daimsemlor.
– Det har varit en otrolig respons. Hade jag tänkt till hade jag tagit 100 kronor per semla.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 10 2019.

Facebook

ANNONS

ANNONS