ANNONS

“Det är det vi gjorde på scenen spelade roll, och där kände jag bara kärlek och glädje”, sa Tusse till Annonsbladet efter 14:e platsen i Eurovision Song Contest.
Foto: från SVT:s sändning från tävlingarna

Tusse kände kärlek och glädje i Rotterdam

BORLÄNGE/ROTTERDAM. En 14:e plats blev det för 19-åriga Tousin ”Tusse” Chiza med låten ”Voices” i Eurovision Song Contest i Rotterdam. En fantastisk bedrift, men inte vad Tusse hoppats på. Men glädjen och kärleken han kände under scenframträdandet uppväger allt, säger han till Annonsbladet, efter tävlingen.

Med ett urstarkt startfält, där juryns 12-poängare delades ut till höger och vänster, var till och med erfarna Christer Björkman förvånad. En tävling likt ingen tidigare.
Där stod alltid lika glada Tusse i sin röda kostym och glittrande ärmar. Han gjorde allt han kunde, men den här gången räckte det inte hela vägen fram till seger. Men som Björkman sa: Han gjorde det mer än bra.

Annonsbladet fick en exklusiv intervju, här berättar Tusse med egna ord om minuterna på scenen och spänning i green room innan alla resultat var färdiga och en segrare blev korad:
– Det var fantastiskt, helt galet. Dock en stor press över att prestera, när jag klev ut på scen försvann all press och jag kände bara kärlek och glädje.
– Självklart ville vi komma bättre i placering, men det här var bra. Det är den placering vi fick, den glädje, den kärlek vi hade på scen går inte att poängsätta. Den var över en 14:e placering.
– Det är det vi gjorde på scenen som spelade roll!
Det har för Tusse varit en rejäl urladdning, och det är nu skönt för honom att komma hem till Sverige.
– Det ska bli skönt få komma hem och vila. Det har varit hektiskt och jag har varit i gång sedan februari.
– Nu lägger jag allt fokus på skolarbetet och att ta studenten, avslutar Tusse.

För första gången, sedan hela den här cirkusen drog i gång, låter faktiskt energiknippet Tusse lite trött.
Och vem skulle inte vara trött över det halvår han just avverkat, med skolgång, mellovinst, röstproblem och Eurovision Song Contest.

På måndagens första lektion efter helgens Eurovision Song Contest på Rytmus gymnasiet i Borlänge, firades Tusse med glass till alla elever, som dagen till ära hade antingen boa eller silver/guldhattar. Tusse själv medverkade på telefon, på väg till medverkan i SVT:s nyhetsmorgon.
Klasskamraterna och skolans övriga har på sätt och vis också deltagit i Tusses resa.
– Han var jätteduktig. Vi är så stolta, säger Ofelija Vuori.
– Det var en bra line-up, tillägger Louise Jacobsen och slickar på glassen som skolans administratör Birgitta Andersson just delat ut.

Facebook

ANNONS

ANNONS