ANNONS

Aqua Nova öppnar igen.
Foto: Veronica Rigtorp

Nu återöppnar äventyrsbadet Aqua Nova

BORLÄNGE. Martina Bergman, servicechef på Maserhallen AB, berättar att det blir nyöppning av Aqua Nova den 7 september. Detta efter att anläggningen varit stängt en längre tid till följd av pandemin.

På grund av pandemin har Maserhallens simhall, Aqua Nova, relaxen och restaurangen varit stängda, likt många andra verksamheter.
Nu kommer allt att öppnas igen, dock med vissa lättare restriktioner.
Simhallen har varit bokningsbar för motionssim sedan vecka 22. Nu behövs inga bokningar men det finns ett maxantal i bassängen. Detta tak utgörs av olika faktorer, som om det är små barn eller vuxna, då barn tar mindre plats än vuxna till exempel.

Maserhallen AB:s servicechef Martina Bergman vid en tidigare aktivitet vid Aqua Nova, simbassängen och relaxavdelningen. Foto: Veronica Rigtorp

Aqua Nova kommer att ha ett maxtak på 250 besökare, också det kommer att anpassas efter besökarna.
Relaxavdelningen som öppnar redan den 6 september kommer att vara bokningsbar för max 20 personer.
Kök Aqua Nova öppnar också efter att ha varit stängt sedan vecka 22.
– Vi har hyrt ut kockarna till Sahlins Struts och Murbo Anna under den tiden vi haft stängt. De har även arbetet några veckor med förråd och lokaltömning åt Tunabyggen AB. Vilken är en bra koncernsamverkan, berättar Martina Bergman, servicechef på Maserhallen AB.

Lite nyöppning med jippo blir det, avslöjar Martina Bergman.
Vad för sorts jippo är inte bestämt i skrivande stund, men undertecknad gissar att besökarna även denna gång kommer att få se Martina Bergman välkomna barnen i clowndräkt, likt tidigare öppning.
– Lättnader på restriktionerna gör att man åter kan öppna, men vi fortsätter att följa restriktionerna och rekommendationerna, som bland annat begränsat antal in till Aqua Nova och simbassängen. Vi ger förutsättningarna för att besökarna ska kunna hålla avstånd. Sedan bör alla ta ett eget ansvar också, påpekar Martina Bergman.
Till exempel är det i relaxen bokningsbart för max 20 personer, mestadels för att det är tajt i omklädningsrummen, förtydligar hon.
– Vi får väl vidtaga åtgärder efterhand om så kräva, avslutar Martina Bergman.

Facebook

ANNONS

ANNONS