Grådö mejeri slog rekord.
Foto: Annonsbladet/arkiv

Nytt rekord för Grådö mejeri

Grådö Mejeris mjölkinvägning uppgick till 99 miljoner kilo, ett nytt rekord. Den totala invägningen i Falköpings mejerikoncern uppgick till 255 miljoner kilo.

Den totala invägningen i Falköpingär i stort sett oförändrat jämfört med föregående år visar bokslutet för 2019-2020.
För fem år sedan hade Grådö en invägning på 61 miljoner kilo och 46 anställda, det senaste året 99 miljoner kilo och 59 anställda.
I Grådö har man startat upp legoproduktionen av Kavlis varumärken Bollnäsfil, Bärry och Tigers, investerat i en komplett bägarlinje och en ny förpackningsmaskin för 1,5 literspaket paket med skruvkork.

Från och med 1 januari 2020 är antalet aktiva medlemmar i Falköpings mejeriförening 187. Detta tack vare av att 60 av kontraktsleverantörerna till Grådö mejeri nu också är ägare av Falköpings Mejeri.
– De fyller inte bara på med råvara utan också kompetens som ska driva vår ekonomiska förening framåt, säger Claes Arnesson ordförande i Falköpings mejeriförening i ett pressmeddelande.
I och med Gefleortens Mejeris nedläggning har distributionsområde för Grådövarumärket ökat kraftigt.
– Detta har inneburit att cirka 30 nya butiker från de olika kedjorna nu är kunder i det området.

Legotillverkningen av Kavlis varumärken Bollnäsfil, Tiger och Bärry startade i april och produktion fungerar bra skriver man i rapporten:
– Legotillverkningen kommer att ge oss ökad produktion i Grådö. Vi ser med tillförsikt fram mot detta samarbete. Bägarproduktionen i Grådö har ökat kraftigt då bägarproduktionen i Falköping har flyttats till Grådö och viss legoproduktion sker av produkter i bägare. Under året har investering skett i förpackningsmaskiner och utrustning för att tillgodose den ökade bägarproduktionen. Arbete med ny varuhiss pågår och kommer att vara klart under hösten 2020. En del av vår lokal har renoverats i samband med installation av ny utrusning, rapporterar man vidare.
I Falköping har invägningen av mjölk minskat något med åtta miljoner kilo till 156 miljoner kilo och man är 70 anställda.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS