Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Diakon Kerstin Bengtsson arbetar för sjukhuskyrkan. Nu har andaktsrummet på Ludvika Lasarett renoverats.
Foto: Sara Flodin

Nyrenoverat andaktsrum

LUDVIKA. Svenska kyrkans andaktsrum på Ludvika Lasarett har nyligen renoverats och stod färdigt för ett par veckor sedan. – Vi är väldigt tacksamma för det, säger diakon Kerstin Bengtsson som arbetar för sjukhuskyrkan

Det lilla andaktsrummet på Ludvika Lasarett har uppdaterats med nya färg på väggarna, nytt golv, nya lister samt dimbar belysning. I andaktsrummet har dop arrangerats, men även begravningsceremonier har genomförts.
– Det är en liten lokal, men är det bara några få anhöriga så är det en lagom lokal, tycker diakon Kerstin Bengtsson som poängterar att det är ett rum för stillhet där människor kan få vara i lugn och ro.

Kvinnan i keramik med de många barnen kommer från mödravården. “Hon påminner om moder jord”, tycker Kerstin. Foto: Sara Flodin

– Dörren är alltid öppen så det går bra att komma in, förklarar Kerstin som varje vecka även går en runda på lasarettets avdelning och Närakut.
På andra sidan väggen har Kerstin ett samtalsrum dit hon tar emot patienter och anhöriga som vill samtala om något. Den som vill prata med någon kan ringa Kerstin som har sitt telefonnummer på sin dörr. Hon välkomnar alla oavsett tro och till den med muslimsk tro finns en bönematta tillgänglig.

Ludvika lasarett har fyllt 100 år, klicka Här för att läsa mer!

En bönematta finns tillhands för den som tillhör den muslimska tron. Foto: Sara Flodin
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!