ANNONS

Mannen blottade sig för kvinna – döms till dagsböter

BORLÄNGE En man från Borlänge kommun har dömts för sexuellt ofredande. Förra våren blottade han sig för en kvinna på en plats i hemkommunen.

Den nu dömde mannen är i 40-årsåldern. I mitten av maj i fjol befann sig mannen vid Jaxtorget i Borlänge och han blottade sig då för en kvinna som var ute och gick med sin hund.
Kvinnan har berättat att hon såg att mannen vid två tillfällen men att hon första gången trodde att han stod och kissade. När hon passerade platsen nästa gång, 40 minuter senare, så såg hon att mannen stod och onanerade samtidigt som han sökte ögonkontakt med henne.

Mannen har förnekat brott och uppgett att han befunnit sig i området där han ställde sig och kissat vid två tillfällen. Enligt honom så har han aldrig sett kvinnan förut och hon måste ha tagit fel på person.

Falu tingsrätt anser att kvinnan lämnat en trovärdig och tillförlitlig berättelse och anser att det står klart att mannen blottat sig för kvinnan. Tingsrätten dömer mannen för sexuellt ofredande. Han döms till att betala 90 dagsböter à 50 kronor, sammanlagt 4 500 kronor. Dessutom ska han betala 5 000 kronor i skadestånd till målsäganden.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Borlänge) nr 40, 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS