Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Inte många av de Lokalt i pratade med planerar att rösta i det kommande EU-valet.
Foto: Sara Flodin

Kommer du rösta i EU-valet?

Vid förra EU-valet för fem år sedan röstade endast hälften av Ludvikaborna. Med anledning av detta gick Lokalt i ut på Ludvikas gågata för att fråga några personer om de kommer rösta i EU-valet den 9 juni.

Kerstin Ljungberg, 85 år, pensionär, Ludvika:
– Jag vet inte. Jag är för gammal och dåligt insatt. Det är kanske tokigt men tycker att nästa generation kan få bestämma, men i riksdags-, kommunal- och regionvalet röstar jag jämt.

Linnea Lindström, 33 år, orderkoordinator, Ludvika:
– Ja, men vet inte vad jag ska rösta på. Det påverkar inte mig att det är flera från Ludvika som kandiderar, men tycker att det är viktigt att rösta och uppmanar andra att också göra det – om man vill ha en förändring och förbättring.

Sofie Eriksson från Grängesberg kandiderar till EU-valet, klicka HÄR för att läsa mer! 

Göte Jansson, 85 år, pensionär, Snöån:
– Nej, det har jag aldrig gjort och kommer inte göra i år heller. Jag vet inte vad jag ska rösta på. Jag är för gammal för att bry mig, men brukar rösta i riksdags-, kommunal-, och regionvalet. Det som är lokalt känns viktigare. I EU har man inget att säga till om.

Anubhab Roi, 18 år, studerande, Lorensberga:
– Nej, för jag har inte fått så mycket information om det. Jag går i trean och det jag haft i huvudet är att klara av sista året på gymnasiet. Det diskuteras inte så mycket då det inte ingår i läroplanen, men är något som jag saknar.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!