“Ibland går det snabbt i fotbollens värld…”

“IK Brage har förmodligen haft en bra träningsvecka även om vädret ställde till en del. Tränare Klebér Saarenpää gnuggade nog händerna efter premiären och åker med laget till Växjö med gott mod och starkt självförtroende. Det ska laget ha, mötet med Örebro SK var precis den starten som nya IK Brage behövde.” Lokalt i:s Niclas Bergvall har fokus på Brage även denna fredag och vad som skedde hos Örebro SK denna dag.

Ibland går det snabbt i fotbollens värld…
Örebro SK besökte i måndags Borlänge i premiären av superettan.
Ni vet hur det gick, Brage vann med 3-0.
Fem dagar senare får ÖSK:s tränare Joel Cedergren sparken.
Hoppsan!

Ibland går det för snabbt och i det här fallet kanske man kan säga så.
En match!
Det finns kanske något mer bakom detta beslut av ÖSK:s styrelse. Möjligen det att Örebro SK har haft en minst sagt jobbig försäsong.
För Joel Cedergren blev det en riktig käftsmäll.
När det i december stod klart att 47-åringen skulle träna ÖSK tre år framåt gick det att läsa följande på klubbens hemsida:
“I Joel får vi en tränare som har ett starkt track record i att bygga kultur, få med sig spelare på sina idéer och driva utveckling. Han har gett sina lag en stark identitet och han står för en typ av fotboll som vi vill bygga vår framtid runt”.

Bygga vår framtid…
Ja, det går ibland fort i fotbollens värld.
Cedergren från Mora spelade för övrigt i IK Brage 1994-98 och har även representerat Halmstads BK, GIF Sundsvall och norska Sogndal på elitnivå.
Det är klart smällen på Borlänge Energi Arena (Domnarvsvallen) tog hårt på klubben som snabbt vill tillbaka till allsvenskan.
Men det återstår 29 omgångar av superettan och nog hade de kunnat ge honom några matcher till.
Det går dock ibland snabbt i fotbollens värld.
Nu blir det än mer intressant att följa Örebro SK där Alex Kjäll tar över som tränare. På tisdag väntar Jönköpings Södra hemma på Behrn Arena.

IK Brage har förmodligen haft en bra träningsvecka även om vädret ställde till en del. Tränare Klebér Saarenpää gnuggade nog händerna efter premiären och åker med laget till Växjö med gott mod och starkt självförtroende.
Det ska laget ha, mötet med Örebro SK var precis den starten som nya IK Brage behövde.

Östers IF vs IK Brage spelas på söndag med tidig matchstart, 13.00.
Ett Östers IF som inledde med en 3-1-seger mot Landskronas BoIS på bortaplan.
Spiken i kistan fixade Dzenis Kozica på tilläggsminut. En spelare att se upp med och kanske minns ni att han spelade i Djurgårdens IF 2018-20.
Till Öster kom han inför årets säsong, i fjol var det Trelleborgs FF som gällde och där antecknades mittfältaren för tre mål på 29 matcher.

Växjö och Brage har varit en bra kombination den senaste åren. I fjol blev det seger 2-1 och faktum är att Borlängeklubben bara förlorat en av fyra en av de fyra senaste på Värendsvallen som numera heter Visma Arena.
Men det är så att säga historia nu.

Hetast just nu.
Det var inte bara IK Brage som inledde seriespelet med seger, det gjorde även Korsnäs IF (nykomling i fotbollstvåan): 3-1 mot FC Gute hemma.

Kallast just nu.
Akropolis IF i division 2-serien som Korsnäs IF och Kvarnsvedens IF spelar i. I premiären föll de med 0-28 mot IFK Stocksund. Fjolårets superettalag har tappat hela laget och dagen innan fick de ringa in spelare för att få fullt lag (hade fyra avbytare). Frågan är om de kommer till spel mot Hudiksvall?

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS