Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Hans Grandin och Ola Linnteg, klubbchef för Säters Golfklubb
Ola Linnteg, klubbchef för Säters Golfklubb, och Hans Grandin framför den 120 år gamla vagnboden som man hoppades kunna bygga om till en aktivitetshall. För två år sedan beviljades golfklubben 3,7 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden för detta men i våras fick golfklubben skrota dessa planer då man inte lyckades lösa den egna fiansieringen för projektet.
Foto: Pär Sönnert

Golfklubben har skrotat hallplanerna

SÄTER. Det verkar inte bli någon aktivitetshall vid Säters Golfklubb. Allmänna Arvsfonden gav ett bidrag på 3,7 miljoner kronor men klubben stötte på patrull när det gällde att lösa resterande del av finansieringen. “För tillfället ligger de här planerna på is”, säger klubbchefen Ola Linnteg.

För lite drygt två år sedan, i oktober 2021, skrev Lokalt i om att Säters Golfklubb beviljats 3,7 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden för att bygga om den gamla vagnboden vid golfbanan till en till aktivitetshall för bland annat boule och bågskytte.

Men i våras skrotades planerna på detta, ett beslut som fattades av golfklubbens medlemmar på årsmötet.
– Det föll på den egna finansieringen, vi skulle ju gå in med en del av pengarna själva och kalkylen hade vi gjort precis innan byggpriserna började skjuta i höjden. Vi hade fått ihop strax under fyra miljoner kronor men hade nog behövt lika mycket till för att bygget skulle bli av, säger Ola Linnteg.

För lite drygt två år sedan, i oktober 2021, skrev Lokalt i om att Säters Golfklubb fått 3,7 miljoner kronor från Allmänna Arvsfonden för att bygga om den gamla vagnboden vid golfbanan till en till aktivitetshall för bland annat boule och bågskytte. I våras fick dock golfklubben skrota planerna. Foto: Pär Sönnert

Så då fick ni betala tillbaka pengarna till Arvsfonden?
– Nej, vi fick aldrig några pengar utbetalda. De hade vi fått först när vi hade löst den egna finansieringen och kunnat sätta i gång med bygget. Men vi presenterade den ekonomiska kalkylen för årsmötet som insåg att det inte var hållbart att gå vidare med planerna, säger Ola Linnteg.

Kan det bli aktuellt att ta upp planerna igen i framtiden?
– Det är inte omöjligt. Men för tillfället ligger de här planerna på is.

Säsongen avslutades vid månadsskiftet oktober-november.
– I början av den veckan insåg vi att prognosen inte såg något vidare ut med snö och kyla, så vi beslutade att stänga igen. Men det har varit fullt spel hela säsongen ut. Nu blir det persedelvård, våra mekaniker får sköta om våra maskiner så att de är redo igen till våren, säger Ola Linnteg.

Ola Linnteg är klubbchef för Säters Golfklubb och summerar en lyckad säsong 2023. Foto: Pär Sönnert

Hur har säsongen varit för er?
– Helt okej. Vi har haft en jättefin bana i år även om vi kom i gång lite sent. Våren var isig och kall men sedan blev banan både fin och välbesökt. Vi nådde inte upp i siffrorna som vi hade 2020 och 2021 men då var det ju pandemi. Det här var en bra säsong som var lite mer ett normalläge igen, efter pandemin, säger Ola Linnteg.

Och även om det inte verkar bli någon aktivitetshall i den gamla vagnboden, som har över 120 år på nacken, så har det skett en ny sak i byggnaden.
– Där har vi sjösatt en golfstudio, med simulator, för våra medlemmar. Redan i fjol öppnade vi den på prov och den har varit välbesökt både då och i år. Golfstudion kommer att vara öppen hela vintern, för både träningar och tävlingar. Det är kul att vi kan erbjuda lite mervärde för våra medlemmar även över vintern, säger Ola Linnteg.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,4645,608424"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!