Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Frisören Giggs Mor ska nu också öppna kolgrillsrestaurang – på Tjärna Ängar.
Foto: Karin Diffner

Giggs följer morbroderns dröm – öppnar kolgrill

TJÄRNA ÄNGAR. När morbrodern dog bestämde sig Giggs Mor för att följa hans dröm om att öppna en kolgrillsrestaurang. Nu kan han snart lägga till titeln krögare bredvid frisör på sitt visitkort. – Visst är det en risk, men jag tror jättemycket på det här, säger han.
Om ungefär en månad kommer gamla Gazoline på Tjärna Ängar att få en inglasad utreservering och ett nytt namn: Paradiso kolgrill. Foto: Karin Diffner

Giggs Mor är frisör och driver salong både i Falun och Borlänge. Hans morbror Suleman Karakas drev restaurang Gazoline på Tjärna Ängar som eldhärjades för ett par år sedan.
– Hans dröm var att öppna ett kolgrillsställe och vi bollade många idéer runt det, berättar Giggs.
Morbrodern hade också kommit en bit på väg när han för cirka ett halvår sedan blev sjuk och avled hastigt.
– Det kom oväntat, säger systersonen.
Suleman Karakas barn bor i Stockholm och hade ingen möjlighet att ta över restaurangen. Men efter lite funderande så bestämde sig Giggs för att göra det.

Invändigt är restaurangen renoverad och nu väntar den blivande krögaren Giggs Mor bara på att möblerna ska komma innan han kan öppna sin första krog. Foto: Karin Diffner

– Jag försöker följa hans intentioner även om det här inte är min bransch. Och jag gillar också den här typen av mat som jag tycker saknas i stan, säger han.
Tanken är att förutom vanliga lunchbufféer också ha öppet på kvällar och helger och servera kolgrillad mat med influenser för många kulturer. Giggs tror att han förutom salongerna också kommer att hoppa in och jobba när det behövs på krogen som får namnet Paradiso kolgrill.
– Ja, men jag ska inte laga maten. Jag har hittat två duktiga kockar, säger han och skrattar.
Totalt har hittills sex personer anställts och det kommer att bli två till innan restaurangen beräknas öppna i slutet av maj.
Hela den gamla inredningen från Gazolinetiden är borta, golven nya och väggarna målade.
– Vi har byggt ut lite och kommer också att glasa in uteserveringen.
När allt är klart kommer det finnas plats för 70 matgäster inne och 60 på uteserveringen. Och även om Giggs är ovan vid branschen så tror han stenhårt på sin morbrors idé.
– Ja, det gick ju bra även före branden. Läget här är jättebra och vi har gott om parkeringar. Dessutom saknas den här typen av restaurang i Borlänge.

Fakta/Giggs Mor
Ålder: 34 år.
Bor: I Skräddarbacken.
Familj: Fyra söner.
Yrke: Frisör och blivande krögare.
Intressen: Att titta på sport, resa och vara med mina barn.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!