ANNONS

Pierre Stenmalm, Didrik Johansson, Ida Hedlund, Marie Westerblad och Johan Lisselerks framför det nya gymmet i Västerby. Marie är platsansvarig och de övriga fyra kommer från Gymnos, som de driver tillsammans med Ellenor Norgren.
Foto: Pär Sönnert

Fokus flyttas från utsidan till insidan när Fina Mig öppnar gym i Västerby

Tidigare var fokus på utsidan för Fina Mig i Västerby, som sysslade med hudvård och makeup. Numera har verksamheten ändrats till insidan och träning. Den 2 oktober öppnar det nya gymmet, i samma lokaler. “Vi har fantastiska lokaler”, säger Marie Westerblad, platsansvarig.

För ett år sedan lade Fina Mig ner sin verksamhet inom hudvård- och makeup. Webbutiken hade även en fysisk butik och salong i lokalerna vid Österlings Bygg i Västerby, mellan Hedemora och Säter.

– Det var stor konkurrens inom skönhet, så vi valde att lägga ner för ett år sedan. Därefter funderade vi på vad vi ville göra i stället och så blev det detta. Man kan säga att vi har flyttat fokus från utsidan till insidan, säger Marie Westerblad.
– Wow! Det där lät ju jättebra. Det lät som något du har tänkt ut sedan länge, berömmer Johan Lisselerks, som är en av de fem bakom träningsföretaget Gymnos som är samarbetspartner till “nya” Fina Mig.

De övriga fyra heter Pierre Stenmalm, Ida Hedlund, Didrik Johansson och Ellenor Norgren.
– Och att vi behåller företagsnamnet Fina Mig betyder att vi inte behöver skylta om vid riksvägen, påpekar Marie Westerblad.

Marie Westerblad, Ida Hedlund, Didrik Johansson, Pierre Stenmalm och Johan Lisselerks visar upp “boxen”, en del av gymmet.

Vid Annonsbladets besök i det nya gymmet jobbar hantverkarna för fullt med att färdigställa lokalerna.
– Hantverkarna ser bekymrade ut när vi säger att det blir premiär och öppet hus den 2 oktober, men vi tror att de kommer att hinna klart till dess, säger Marie Westerblad.

Fina Migs tidigare lokaler har redan fyllts av verksamhet i form av Cura, företagshälsan ByCare, flera kontorsplatser, konferensutrymmen och en golfsimulator. Själva gymmet ryms i en annan del av byggnaden, som tidigare var en del av Österlings Bygg.
– Österlings har flyttat sin verksamhet ur de här lokalerna. De håller till i ett par andra av lokalerna på gården, säger Marie Westerblad.


“Det känns jättebra att vi redan har fått sådant gensvar, trots att vi inte har marknadsfört oss alls ännu”, säger Marie Westerblad.

Gymnos jobbar mycket med gruppträningspass och har tidigare haft sin verksamhet utomhus samt i Stureskolans lokaler i Hedemora.
– Till slut fick vi någonstans att vara, säger Pierre Stenmalm.
– Framöver hoppas vi komma i gång med våra personliga tränare. Styrkelyft är något som har blivit populärt den senaste tiden. Det är inte bara de inbitna styrkelyftarna som håller på, det blir vanligare bland gemene man. De här lokalerna ligger bra mellan Hedemora och Säter så vi hoppas kunna locka hit folk även från Säter, säger Johan Lisselerks.

Det finns planer på att utöka verksamheten ytterligare.
– Det finns ju mycket plats här. Men vi får ju se hur många som nappar på detta och börjar träna här. Det känns dock jättebra att vi redan har fått sådant gensvar, trots att vi inte har marknadsfört oss alls ännu. Och sedan har ju Österlings en stor lada som knappt används, så vi får se om vi kan nyttja även den ytan till vår verksamhet, säger Marie Westerblad.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 38, 2021.

Facebook

ANNONS

ANNONS