Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Batteriladdarföretaget Ctek planerar att lämna Vikmanshyttan, där företaget grundades 1997, och i stället flytta verksamheten till Falun. "Vi vill stanna kvar i Dalarna och vi vill växa. Detta ger oss möjlighet att vara närmre en större talangpool och fortsätta vår expansion” säger Henrik Fagrenius, vd och koncernchef för Ctek. Foto: Pär Sönnert
Batteriladdarföretaget Ctek planerar att lämna Vikmanshyttan, där företaget grundades 1997, och i stället flytta verksamheten till Falun. “Vi vill stanna kvar i Dalarna och vi vill växa. Detta ger oss möjlighet att vara närmre en större talangpool och fortsätta vår expansion” säger Henrik Fagrenius, vd och koncernchef för Ctek.
Foto: Pär Sönnert

Ctek planerar att lämna Vikmanshyttan

VIKMANSHYTTAN. Batteriladdarföretaget Ctek avser att flytta sin verksamhet från Vikmanshyttan till Falun. 58 anställda i Vikmanshyttan berörs av flyttplanerna. Målsättningen för företaget är att flytten ska ske vid årsskiftet. – Ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi, kommenterar vd:n Henrik Fagrenius.

1997 grundades Ctek i Vikmanshyttan och företaget börsnoterades för ett par år sedan. Drygt 25 år efter grundandet är företaget på väg att lämna orten, vilket Södra Dalarnes Tidning var först med att rapportera om.
“Ctek, ett internationellt ledande bolag inom batteriladdningslösningar, avser flytta dess nuvarande verksamhet i Vikmanshyttan till Falun. Flytten är en del av Ctek:s fortsatta strävan att attrahera och behålla kvalificerad personal för att ytterligare stärka företagets position”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Henrik Fagrenius, vd och koncernchef för Ctek, säger följande i pressmeddelandet:
“Flytten till Falun är ett naturligt steg i vår tillväxtstrategi. Vi vill stanna kvar i Dalarna och vi vill växa. Detta ger oss möjlighet att vara närmre en större talangpool och fortsätta vår expansion”.
Inga uppsägningar planeras i samband med flytten.
– Vi avser flytta samtliga anställda till Falun, skriver Henrik Fagrenius i ett mejl till Lokalt i.

Och hur många anställda är stationerade i Vikmanshyttan i dagsläget?
– Vi är 58 anställda i Vikmanshyttan i dag, säger Henrik Fagrenius
Ctek meddelar även att företagets intention är att genomföra flytten från Vikmanshyttan till Falun runt årsskiftet 2024/2025.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!