ANNONS

Åtalad man ska ha kört MC med 1,44 promille

FALUN En man från Falu kommun har åtalats misstänkt för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. Han ska ha kört motorcykel när han var berusad och färden ska ha slutat med en olycka.

Mannen i fråga är i 30-årsåldern och bosatt i Falu kommun. Han har nu åtalats vid Falu tingsrätt misstänkt för grovt rattfylleri samt grov olovlig körning.

Enligt åtalet ska mannen, i början av juni i år, ha kört motorcykel på en plats i Rättviks kommun trots att hans körkort var återkallat och att han även var berusad. Under eller kort tid efter färden ska han ha haft 1,44 promille alkohol i blodet. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Åklagaren skriver i åtalet att körningen innebar påtaglig fara för trafiksäkerheten. Mannen ska ha gjort en omkörning i hög hastighet och därefter inte kunnat anpassa hastigheten vid en korsning, varpå han ska ha kört igenom korsningen och sedan kolliderat med en järngrind. Ägaren till grinden yrkar på skadestånd på drygt 12 000 kronor för skadorna på järngrinden.

Som bevisning lägger åklagaren fram analysresultat, körkortsuppgifter samt fotografier från olycksplatsen, som enligt åklagaren visar att mannen har begått brotten.

Det framgår inte av åtalet hur mannen ställer sig till brottsmisstankarna, alltså om han erkänner eller förnekar brotten.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Falun) nr 39, 2020.

Facebook

ANNONS

ANNONS