Eco Data Center startades i Falun i samarbete med Falu Energi & Vatten. Nu expanderar företaget med ett par datacenter i Stockholmsregionen.
Foto: Eco Data Center

400 tillväxtmiljoner för datacenter

FALUN Eco Data Center driver de klimatpositiva datorhallarna på Ingarvet. Nu expanderar man och har tagit in 400 miljoner kronor genom en riktad nyemission.

Man stärker också sin marknadsposition genom tillförsel av ytterligare kapital.

Bolaget har nu datacenter på tre svenska orter, alla med en specifik inriktning, vilket ger kunderna stora möjligheter att skräddarsy tjänsterna så att de går i linje med det enskilda behovet.
– Bolaget följer tillväxtplanen med såväl utveckling som förvärv. Två strategiska förvärv i Stockholmsområdet breddar utbudet ytterligare. Den stora efterfrågan på våra tjänster gör att vi hela tiden befinner oss i både byggnation och teknisk installation för att möta marknadens behov, säger vd Lars Schedin.
– För att finansiera tillväxten och förvärven har vi genomfört en nyemission i kombination med extern finansiering, något som möjliggör nästa steg i vår målsättning att bli Nordens ledande datacenter.

Datacentret i Falun är världens första klimatpositiva center och drivs helt av förnybara energikällor och tack vare integrationen med Falu Energi & Vatten leds all överskottsvärme tillbaka till värmeverket där den används för uppvärmning eller produktion av förnyelsebart biobränsle.
I Piteå erbjuder man skyddad datacenterdrift i den norra delen av landet.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS