Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Den 13 juni spelar Wilma Holmes på Verket i Avesta och den 6 juli spelar hon på Äteriet i Borlänge.
Foto: Pressbild

Wilma Holmes spelar på Verket i juni

AVESTA. Den 13 juni kommer Avestabördiga Wilma Holmes till Verket för att spela tillsammans med musikern Edvin Elmersson. – Det ska bli väldigt fint att få komma tillbaka till min hemstad och spela igen. Sedan är ju Verket en helt otrolig plats både för mig som kulturutövare, men också för för alla besökare, säger Wilma Holmes.

Wilma Holmes är uppvuxen i centrala Avesta, där hon bodde i Gamla byn under större delen av uppväxten.
I maj släppte hon sitt första album ”Intruder” som hon följer upp med en sommarturné.
Wilma Holmes har dock varit aktiv som musiker under många år och haft många spelningar – framför allt i Malmö där hon numera bor. Bland annat har hon spelat med Tingsek och inför en spelning på Babel i Malmö omnämndes hon så här i oktober 2023: ” Med en röst som doftar urskog, och ett musikaliskt landskap som frimodigt skiftar mellan mörker och ljus, träffar Wilma Holmes musik rakt in i själen.”
Inför Wilma Holmes konsert i Avesta fick ”Lokalt i” en pratstund med artisten.

För dem som inte känner till dig – kan du ge oss en snabb resumé om vem du är?
– Jag driver mitt eget artistprojekt under namnet Wilma Holmes. Det startades upp när jag flyttade till Malmö för ungefär tre år sen. Med debutalbumet Intruder började jag jobba för ungefär 1,5 år sen tillsammans med producenten Carl Granberg. Innan dess har jag spelat en hel del live och byggt upp en publik i Malmö och även i Avesta. I och med det nya albumet är det första gången min musik får möta en digital publik och en bredare publik. Det firar jag med att åka på releaseturné i sommar.

Hur låter din musik?
– I grund och botten är jag väldigt inspirerad av folk- och americana-musik. Det har varit min väg in till låtskrivandet. Sen älskar jag popmusiken också och det sättet att förmedla melodier. Jag har försökt få in mer elektroniska element i inspelningarna. Under livekonserterna blandar jag lekfullheten i improvisationsmusik med mina låtar; jag försöker improvisera fram nåt i stunden. Jag håller också på med kulning och är intresserad av det kommunikationssättet.

Vad har du för relation till Avesta?
– Avesta ligger mig varmt om hjärtat eftersom jag har många minnen där från min uppväxt. Jag kan också sakna närheten till naturen som finns i Avesta, på ett annat sätt än här i Malmö.

Wilma Holmes
Ålder: 23 år.
Bor i: Malmö.
Debutalbum: Intruder.
Intressen: Musik. Är också psykologiintresserad och studerar på psykologi-programmet.
Bok på nattduksbordet: En bok av Andrev Walden.
Senast sedda film: Såg en film på SVT som hette Charter.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!