VR Sverige, som i december tar över ansvaret för att driva tågtrafiken för Tåg i Bergslagen, har valt Västanhede som partner för ersättningstrafik med bussar.
VR Sverige, som i december tar över ansvaret för att driva tågtrafiken för Tåg i Bergslagen, har valt Västanhede som partner för ersättningstrafik med bussar.
Foto: Pressbild

VR Sverige har slutit avtal med Västanhede

AVESTA. VR Sverige, som i december tar över ansvaret för att driva tågtrafiken för Tåg i Bergslagen, har valt Västanhede som partner för ersättningstrafik med bussar. – Vi är otroligt stolta över samarbetet med VR Sverige och tycker det ska bli fantastiskt roligt att få ta ansvaret gällande ersättningstrafiken för VR Tåg i Bergslagen och bjuda in resenärerna i våra bussar, säger Västanhedes vd och ägare Tomas Ramsell i ett pressmeddelande.

VR Sverige har tecknat ett nytt samarbetsavtal med Västanhede gällande bussersättningstrafik i kontraktet VR Tåg i Bergslagen.
– Detta samarbete ger oss också ett spännande nätverk och en ny utmaning som vi tror kan ge oss stora möjligheter framöver, säger Västanhedes vd och ägare Tomas Ramsell.

Västanhedes vd och ägare Tomas Ramsell. Foto: Pressbild

Enligt Marcus Eddiesson, affärsområdeschef VR Tåg i Bergslagen, gjordes valet av Västanhede efter en omfattande utvärdering och där Västanhedes geografiska kännedom och viljan att hitta flexibla och funktionella lösningar var avgörande.
– Även om vår ambition alltid är att tågen ska rulla så vet vi att oväntade händelser inträffar och då måste vi ha en tillförlitlig partner som ser till att kunderna kommer fram till sina destinationer, säger han.

Genom avtalet, som sträcker sig fram till 2028, blir Västanhede bussleverantör av ersättningstrafik till VR Tåg i Bergslagen. Inom samarbetet skapas möjligheter att paketera en helhetslösning där buss såväl som Taxitransporter kommer att ingå.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS