Skidorientering
Sveriges guldmedaljör Magdalena Olsson flankerad av Linda Lindkvist, silver, och Frida Sandberg (till höger), brons, efter damernas jaktstart vid VM i skidorientering den 24 januari 2024 i Ramsau, Österrike.
Foto: Privat

VM-brons till Frida: “Väldigt nöjd”

SÄTER. Sätertjejen Frida Sandberg har kammat hem sin första individuella VM-medalj i skidorientering. “Jag är väldigt nöjd, speciellt med tanke på att loppet kördes i en terräng som jag inte är så bekväm med”, säger hon.

VM i skidorientering avgjordes i Ramsau, Österrike häromveckan. Frida Sandberg, tävlandes för Säterbygdens Orienteringsklubb, slutade sexa i sprinten, som låg till grund för den jaktstart som skulle sluta lyckat för hennes del. Frida gick ut 1,42 minuter efter segraren i sprinten, Magdalena Olsson, och hade nästan en minut upp till bronsplatsen.

I mål hade Frida hämtat in det försprånget och slutade trea, 16 sekunder före fyran, Eliane Deininger från Schweiz.
– Det känns bra, jag är väldigt nöjd, säger Frida som sitter på tåget på väg hemåt när Lokalt i når henne på telefon.

Frida Sandberg
Frida Sandberg, Säterbygdens Orienteringsklubb, tog VM-brons i skidorientering i österrikiska Ramsau häromveckan. Foto: Privat

Har du hunnit fira bronset ännu?
– Nej, jag har inte gjort något speciellt. Jag får spara det tills jag kommer hem. Och så får jag fira mer när säsongen är slut. Men det är många som har hört av sig och gratulerat mig, de har sett mig på tv, och det känns roligt att höra.

Är du nöjd med mästerskapet som helhet?
– Ja, jag är ganska nöjd. Jag kom sjua i medeldistansen och sedan var det en avslutade sprintstafett som jag inte blev uttagen till. Så det finns även saker som jag är mindre nöjd med.

Inför mästerskapet var Frida lite fundersam över typen av terräng som tävlingarna skulle köras på.
– Det är väldigt kuperat, mycket uppför och nedför, och på ganska lite snö. Då blir orienteringen annorlunda, man måste ha fler saker i huvudet samtidigt, det blir ett annat tänk under tävlingen. Så med tanke på att jag inte känner mig så bekväm med den typen av terräng är jag nöjd med hur jag presterade, säger Frida Sandberg.

Hon är numera bosatt i Örnsköldsvik men tävlar fortfarande för Säterbygdens Orienteringsklubb.
– Den nationella säsongen drar snart i gång och det är SM-tävlingar om några veckor. Sedan blir det världscuptävling i Estland i slutat av februari, det är nästa stora internationella tävling för min del, säger Frida Sandberg.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,366802"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS