Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Hedemora folkets park kommer fyllas av veteranbilar på kristihimmelsfärdsdagen, den 18 maj, när Hedemora Old Town Cruisers arrangerar en utställning.
Foto: Privat

Veteranbilar samlas i parken

HEDEMORA På Kristi himmelsfärds dag, den 18 maj, arrangerar Hedemora Old Town Cruisers en veteranbilsutställning i Folkets park. Arrangörerna hoppas på att det kan komma många besökare.

Utställningen arrangerades första gången år 2009 och alla med en minst 30 år gammal bil, alltså tillverkad senast 1993, är välkomna att ställa ut sitt fordon.
– Får vi fint väder så kan det komma 200 utställda bilar och 1 500 besökare till träffen, hoppas Per Serénius som är styrelseledamot i HOTC.
Årets nyhet är att Wolf Radio FM kommer att sända direkt från arrangemanget under ett par timmar. De kommer intervjua bilägare och det finns möjlighet att önska musik.

Besökarna kommer få möjlighet att rösta fram de snyggaste bilarna i olika klasser. Foto: Privat

En av programpunkterna aktiviteter är, bland annat, en modevisning i ”Rockabilly & Retro anda”. Deltagande bilar tävlar i sju olika klasser. Besökande publik som röstar på sin favorit, ”peoples choice”, har chans att vinna pris under prisutdelningen. Entrén är fri för alla.
Hedemora Old Town Cruisers bildades år 2000 och är i dag en av Hedemora kommuns största föreningar med nästan 400 medlemmar.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!