Rotarys Faluklubbar ämnar i samarbete med Röda Korset fortsätta med den hjälpverksamhet för ukrainska flyktingar som bland annat inneburit ett stöttande evenemang i Hälsinggården.
Foto: Rotary Falun

Värmande initiativ i Hälsinggården

FALUN. Faluns Rotary-aktiva har via ett mänskligt värmande arrangemang stöttat ukrainska krigsflyktingar i Falun. Platsen för detta var Boverianboendet i Hälsinggården, och initiativet bekräftas av organisationen som lyckat.
Rotarys organisation har tre representerande klubbar i Falun – Falu Rotary, Kopparvågens Rotary och Falun Lugnets Rotaryklubb.
Nyligen genomförde man ett evenemang i supportande syfte för ukrainska flyktingar.
– En direkt riktad hjälpaktivitet för Faluns ukrainare, berättar Pär Allanson som har rollen som president i Falun Lugnet Rotary.
Organisation, som i internationella nummer räknar in cirka 1,2 miljoner medlemmar i 32 000 klubbar och 200 länder, är på lokal mark inbegripna med insatser som exempelvis denna i Hälsinggården. De olika klubbarna jobbar då även gemensamt för sakfrågans bästa.
Vid nämnda sammankomst erbjöds ukrainarna i Falun – som Allanson upplyser består av en majoritet kvinnor och barn samt män med funktionshinder – på mat, värmande stämning och fadderskap via Rotarys hjälpverksamhet.

Rotaryklubbarnas hjälpverksamhet kan vid arrangemang som detta stötta med bland annat mat och kläder. Foto: Rotary Falun

Organisationens arbete i frågan kan också uppbåda hjälp gällande tillgång till kläder.
Pär bedömer den hjärtliga handlingen som uppskattad, och konstaterar att känslostarka aspekter frambringade en och annan glädjetår hos både avsändare och mottagare.
– Vi kommer att fortsätta den här hjälpen i samverkan med Röda Korset i Falun, betonar han.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,409444" yot yod ap]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS