Alla måste vara beredda på att de kan bli visiterade om regeringens förslag om visitationszoner införs.
Foto: Dreamstime

Vad tycker du om visitationszoner?

Redan nästa år planerar Sveriges regering att införa visitationszoner i landet. Från den 1 mars kan poliser visitera folk utan brottsmisstanke om detta blir verklighet. Lokalt i:s utsände har frågat folk vad de tycker om förslaget.

Gun-Britt Andersson, 69 år, pensionär, Borlänge
– Jag känner att detta inte är okej, det blir för mycket. Vi får en “polisstat”. Kameror är okej, men inga visitationszoner. Hur ska de kunna ha resurser till detta? De måste kunna stävja kriminaliteten på något annat sätt. Vi har alltid skrutit om att vi är en demokrati, nu blir den naggad i kanten.

Tommy Hemming, 52 år, plåtslagare, Söderbärke:
– De ska absolut införa det. Jag är redo för att bli visiterad, alla dagar i veckan. De får gärna komma hem till mig utan papper och kolla. Det har jag inget problem med, det finns nog ingen som är så granskad som jag.

Fredrik Johansson, 25 år, markanläggare, Norberg:
– Det är bedrövligt med alla skjutningar, det finns inget stopp och det verkar som att polisen inte kan göra något åt det. De kämpar dagligen och behöver ha mer resurser. Allt handlar om att beslagta vapen och knivar.

Solveig Carlsson, 72 år, förskolelärare, Hedemora
– Jag vet inte på vilken väg man ska bemöta våldet, men tror att vi måste börja med de små barnen och göra preventiva åtgärder direkt när vi ser varningstecken. Samtidigt måste vi sätta gränser. Det händer mycket hemskt i världen och jag försöker vara kärleksfull. De som söker sig till våld mår skitdåligt. Jag tror att jag skulle kunna ta illa upp om jag blev visiterad.

Klicka HÄR för att läsa mer om visitationszoner. 

Björn Frick, 51 år, projektledare, Avesta
– Jag tycker det är jättebra och har inget att dölja. Om man har en generell regel att alla och envar kan få visa vad de har i fickorna kan vi kanske komma åt de som har otrevliga saker där. Jag kommer inte ta illa upp av det, utan tänker att det är ungefär som att gå genom säkerhetskontrollen på en flygplats. Att skydda samhället är viktigare än att skydda den personliga integriteten.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS