Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Elskåpet på Trädgårdsgatan vid Missionskyrkan har klätts i en vacker gammal svartvit bild. Bernt Sjödin fråm BRF Borlängehus nummer 13, är sponsor av skåpets klädsel tillsammans med skåpets ägare Borlänge Energi.
Foto: Veronica Rigtorp

Historiska Borlängemotiv på elskåp i centrum

BORLÄNGE Historiskt minnande och för Borlängebor iögonfallande motiv ska pryda elskåp och bidra till att göra centrum vackrare samt minska klotter.

Business Improvement District. BID, är en platsutvecklingsmodell med syfte att utveckla platsen och dess attraktivitet. Deltagare i Borlänges BID-process har identifierat att det finns en hel del elskåp i centrum som varken är estetiskt vackra i sig eller fria från förstörelse som klotter.
– De elskåp som nu folieras ska vara ett fint inslag i sig, med motivbilder av Borlänge från förr. Men vi har även varit i kontakt med städer som har erfarenhet av utsmyckade elskåp och som upplever att klotter minskat, vilket också är vår förhoppning här, säger Sofi Olsson, näringslivsutvecklare Borlänge kommun.

Ett första elskåp på Trädgårdsgatan vid Missionskyrkan har folierats med en vacker, nostalgisk bild från platsen. Det är BRF Borlängehus nummer 13 som tillsammans med skåpets ägare, Borlänge Energi, är sponsor till utsmyckningen.
Detta skåp klottrades det åter igen på några dagar senare. Skåpet sanerades, och har nu fått varit i fred för ytterligare klotter.

Ordförande i bostadsrättsföreningen, Bernt Sjödin, passade på att berätta om bilden och att han hittat den när han letade i böcker på biblioteket. Det svåra hade varit att hitta bilder från platsen som elskåpet står, då de flesta bilder av Borlänge centrum från förr, var mestadels tagna i de mest centrala delarna av centrum.

Nu hoppas Borlänge kommun och Borlänge energi på att fler hör av sig och vill sponsra ett elskåp.
Pernilla Wåhlin Norén, arkitekt på Borlänge kommun, uppmuntrar fastighetsägare att ta kontakt med näringslivskontoret för att bli sponsor till ett skåp. Priset är 1 500 kronor och då får sponsorn mall från kommunen, men kontakt med Borlänge energi ska alltid ske innan folien sätts upp.

Elskåpet på Trädgårdsgatan vid Missionskyrkan har klätts i en vacker gammal svartvit bild från samma plats för länge sedan. Foto: Veronica Rigtorp
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!