Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Barn tävlandes för Avesta Alpina. Från vänster Nils Belin, Dorinne Lejon, Ella Benneskog, Valentino Lindbäck, Jacob Glassér, Alessandro Lindbäck, Edith Berg, Hedvig Schef, Nora Schef, Arvid Bohlin, Saga Tigerstrand och Ester Bohlin. Bakom dem ledarna Monica Hermansson-Lindbäck och Ola Lindbäck.
Foto: Kenneth Johansson

Uppsving för Avesta Alpina

AVESTA. För första gången på många år har det körts en slalomtävling i Åsbobacken. Avesta Alpina är en av sju föreningar som är med och arrangerar Södra Dalacupen.

– Det är ett samarbete mellan klubbarna i södra Dalarna – Avesta, Grängesberg, Norrbärke, Falun, Borlänge, Leksand och Bjursås – och varje förening ordnar en deltävling, säger Ola Lindbäck, ordförande i Avesta Alpina.
Cupen är till för de barn som vill testa på att tävla. I Avesta var det storslalom som stod på programmet och barnen åkte två åk vardera.
– Det är för de som ska börja köra sina första tävlingar och inte för de allra bästa som tränat mycket mer.

För de allra yngsta, i klassen 0-8 år, tas det inga tider och räknas inget resultat, men för de äldre barnen är det tidtagning.
– Man sammanställer och räknar resultaten för fyra av de sju tävlingarna. Men alla får pris och pokaler och det är väldigt uppskattat.
Omkring 60 barn var på plats i Åsbobacken för denna deltävling. Och det var många år sedan det tävlades där.
– Jag tror det är åtta år sedan som det senast var en tävling i Avesta.

Avesta Alpina har tidigare haft några tuffare år men just nu blomstrar ungdomsverksamheten.
– För fem, sex år sedan hade Avesta ett gäng duktiga juniorer men de hade inte fyllt på nåt underifrån. Klubben var nästan på väg att dö ut. Vi blev tvungna att föryngra oss och vi började med snökul och skidkul och under de senaste fem åren har vi byggt upp det och har i dag uppåt 40 barn och ungdomar i träning, säger Ola.

Publicerat i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 09 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!