Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Nu finns nya appen “Ung i Dalarna”, som ska förenkla ungas kontakt med Ungdomsmottagningen. “Unga i dag är uppkopplade och digitala. Det ska vara enkelt att söka hjälp vid lättare psykiska och fysiska besvär”, säger Anna Knuts, projektledare för e-hälsa vid Ungdomsmottagningar Dalarna.

Ungdomsmottagning direkt i mobilen

DALARNA Unga mellan 13-24 år kan nu kontakta Ungdomsmottagningen Dalarna direkt via videosamtal i smartphone eller surfplatta.

– Unga i dag är uppkopplade och digitala. Det ska vara enkelt att söka hjälp vid lättare psykiska och fysiska besvär, säger Anna Knuts, projektledare för e-hälsa vid Ungdomsmottagningar Dalarna.

Appen heter ”Ung i Dalarna” och är ett komplement till de vanliga mottagningarna. Vid behov kan man hänvisas till en fysisk mottagning eller vårdcentral för undersökning eller provtagning. I övrigt erbjuds samma hjälp online som vid ett vanligt besök.
– Man kan få hjälp och stöd med frågor om kroppen, psykisk hälsa, sex, alkohol, spelberoende, preventivmedel, relationer och annat. Eller bara få prata med en vuxen, utvecklar Knuts i en kommuniké från Region Dalarna.

Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, lyfter också hon de positiva egenskaperna hos appen.
– Vården blir mer nära och tillgänglig när den finns i mobilen och det tror jag att många unga upplever som positivt, säger hon.
Appen laddas hem via App Store eller Google Play.
Videosamtalet är krypterat, personalen har tystnadsplikt och det hela är kostnadsfritt.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!