Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
“Vi vill vara med och göra skillnad där vi kan och stärka elever i att våga säga nej till alkohol och andra droger”, säger Therese Oljans Backlin, marknadschef för Södra Dalarnas Sparbank.
Foto: Pär Sönnert

Ung Livsstil startar på högstadiet

SÄTER. Satsningen Ung Livsstil ska uppmuntra eleverna på högstadieskolan Klockarskolan i Säter att avstå från tobak, alkohol och andra droger under högstadietiden.

Ung Livsstil i Säter sker i samarbete mellan Säters kommun och Södra Dalarnas Sparbank. Det hela går ut på att eleverna på högstadiet erbjuds olika attraktiva förmåner, om man i samråd med vårdnadshavare tecknar en överenskommelse som gäller under hela högstadietiden.

“Eleverna får delta i roliga fritidsaktiviteter och tävlingar. De elever som är med från årskurs 7 har möjlighet att vinna 10 000 kronor till ett körkort när de slutar årskurs 9. Sedan tidigare finns Ung Livsstil i Hedemora och Avesta kommun”, skriver Södra Dalarnas Sparbank i ett pressmeddelande om satsningen.

“Vi satsar på Ung Livsstil för att vi vill att våra ungdomar ska må bra och aktivera sig på fritiden”, säger Malin Lilja Altörn, fritidschef i Säters kommun. Foto: Sara Flodin

– Ungas attityd till droger har blivit alltmer tillåtande och det är viktigt att vårdnadshavarna pratar med sina barn om synen på alkohol och droger Ett bra tillfälle för detta kan vara när överenskommelsen för Ung Livsstil ska skrivas under. Vi satsar på Ung Livsstil för att vi vill att våra ungdomar ska må bra och aktivera sig på fritiden, säger Malin Lilja Altörn, fritidschef i Säters kommun, i pressmeddelandet.

Therese Oljans Backlin är marknadschef för Södra Dalarnas Sparbank och säger så här om Ung Livsstil:
– Vi vill vara med och göra skillnad där vi kan och stärka elever i att våga säga nej till alkohol och andra droger. Vi är så glada över att vi tillsammans med Säters kommun nu kan dra igång Ung Livsstil i Säter och hoppas att majoriteten av ungdomarna går med.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,491830"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!