Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Nu säljer Benny Astor även restaurang Bar. “Jag är tvungen för att överleva”, säger han.
Foto: Karin Diffner/Arkiv

”Tvungen att sälja för att överleva”

BORLÄNGE. Nu säljer krögaren Benny Astor sin restaurang Bar. – Det har varit ett tufft år. Jag är tvungen att sälja för att överleva, säger han.

Benny Astor drev förutom Bar och House of Blues som ligger vägg i vägg även hotell Saga som han tidigare sålde. Nu, efter ett och ett halvt år med Bar, har han också gjort sig av med den delen.
Han uppger att det är flera orsaker till att det gått dåligt: Bygget av högskolan, dåligt väder under sommarmånaderna, bristen på parkeringsplatser och osäkerhet om när bussarna skulle börja trafikera Stationsgatan igen.
– Det har varit det mest irriterande att man inte vetat när de skulle komma tillbaka. Jag har fått otydliga besked och tiden har hela tiden flyttats fram, säger Benny Astor.
– Jag har försökt kämpa några månader till men när sista beskedet kom att bussarna skulle komma tillbaka i slutet av augusti var det för sent, fortsätter han.

Hur viktiga är de?
– Jätteviktiga. Vi har haft 15, 20 och som mest 40 luncher per dag, men sedan bussarna kom tillbaka är det direkt 70-100.
Måste du säga upp folk?
– Ja, två-tre stycken.
Ska du ha kvar House of Blues?
– Ja, jag har haft allt i samma bolag och det är det som stöttat upp den andra verksamheten.

Hur går House of Blues?
– Där är det mer eller mindre fullt varje helg. Jag har bokat in 80 band fram till i början av januari – inte bara blues utan alla stilar. Vi ska också börja ha öppet fler kvällar i veckan.
Med musik?
– Ja, vissa torsdagar och alla helger. På måndagar är jazzklubben där. En nyhet är att vi ska börja med country en lördag eftermiddag i månaden liknande Dala Open Stage som vi också fortsätter med.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!