Arrangerande Dalaporten OL hade många barn och ungdomar till start i Dolkampen. En av dem var Felicia Eliasson (19) som här fått kartan vid startområdet och är redo att ge sig i väg. Felicia sprang i klassen D14 och kom där på en 13:e plats.
Foto: Kenneth Johansson

Tusentals orienterare navigerade i Fors

AVESTA. Dolkampen är Dalaportens OL:s årliga tvådagarstävling som alltid lockar många orienterare i alla åldrar från olika klubbar. Nu har årets tävling gått av stapeln utanför Fors.

– Det här är vårt stora arrangemang som vi lägger mest krut på. Vi hade ungefär 1 600 startande totalt och det var bra. 800 per dag.
– Vi brukar dock vara fler, men i år hade vi konkurrens av en stor tävling i Stockholm och vi tror att de tog några startande från oss. I fjol var vi runt 1 800 på denna tävling, säger tävlingsledaren Per Stinessen.

Tävlingarna genomfördes i skogarna i Västanberg utanför Fors.
– Vi hade ett jättebra medeldistansområde, ett så pass stort område för att kunna ha två medeldistanstävlingar.
På lördagen handlade det om en förlängd medeldistans medan det dagen efter var medeldistans. Söndagens tävlingar utgjorde även deltävling i Dalacupen för HD 14-16 samt i Dalarnas juniorcup för HD 18-20.
– Den största prestationen resultatmässigt stod nog Elsa Nilsson (Dalaporten) för, hon kom trea i D12, berättar Per Stinessen.

En annan framskjuten placering tog Lucas Wanner, Avesta OK, som var fyra i H16.
Naturligtvis kräver ett sådant här arrangemang stora insatser från klubbens medlemmar.
– Jag skulle gissa att vi har strax under 200 medlemmar i föreningen och mer än hälften är ute och är engagerade under dessa två dagar.
– Så det är en stor del av föreningen som gör detta tillsammans, säger Per.

Publicerad i Annonsbladet  (Avesta/Norberg) vecka 20 2019.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS