Damkronorna. Ishockey
Damkronornas lagkapten Anna Kjellbin i en match mot Schweiz, november 2023.
Foto: Svenska Ishockeyförbundet/Aron Broman

Turnering i Falun – då ska SVT sända

FALUN. Inom kort skrivs tv-historia i Falun. Den 13–17 december ska nämligen Sveriges Television sända Women’s Euro Hockey Tour-turneringen i Falun.

Först ut i turneringen, som spelas i Lugnets ishall, är mötet mellan Schweiz och Tjeckien och därefter Sverige mot Tyskland, två matcher som spelas onsdagen den 13 december.
– Vi är glada att vi nu kan producera och sända den här turneringen, så att vår publik får se mer av Damkronorna. Också glädjande att matcherna från turneringen kommer visas i flera av de andra deltagande länderna, säger SVT Sports chef Max Bursell, i ett pressmeddelande.
Falu IF och Falu Kommun är medarrangörer av turneringen tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet.
– Vi är som klubb och förening mycket glada att få möjligheten att vara med och arrangera femnationsturneringen tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet och Falu kommun. Falu IF har under några år arbetat hårt och målmedvetet för att utveckla flick- och damverksamheten och att vara en fullt ut jämställd förening, säger Tobias Mårtensson som är ordförande i Falu IF.

Mårtensson fortsätter:
– Att nu få möjligheten att bjuda publiken damhockey på allra högsta nivå, där fem av världens nio bästa nationer är på plats, känns fantastiskt roligt.
Tomas Jons, fritidschef i Falu kommun, kommenterar i samma kommuniké:
– Falu kommun vill att våra anläggningar och arenor används för både daglig föreningsverksamhet och för evenemang som attraherar besökare och berikar Falubornas vardag. Därför är det roligt att välkomna hockeyspelare från fem länder till Falun och bjuda på underhållande hockeymatcher.
– Vi ser det som en styrka när våra lokala idrottsföreningar samarbetar med sina respektive specialidrottsförbund för att skapa attraktiva evenemang och är glada över det samarbete som finns mellan Falu IF och Svenska Ishockeyförbundet.

Sveriges matcher på SVT Play
13/12: Sverige–Tyskland
14/12: Schweiz–Sverige
16/12: Sverige–Finland
17/12: Sverige–Tjeckien

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS