Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Henrik Schyffert gästar Falun och Magasinet i vinter.
Foto: Sonny Jonasson

Turnerande Schyffert gör stopp i Falun

FALUN. Efter en paus på fem år ger sig Henrik Schyffert ut på standupturné. ”Schyffert Forever” har premiär i Gävle den 13 januari 2024 och den 9 februari besöker han Magasinet i Falun.

Totalt är 23 orter planerade att besökas och biljetterna släpptes förra veckan.
Våren 2018 bestämde sig Henrik Schyffert för att ta en paus från standupen. Han hade turnerat större delen av 2000-talet med framgångsrika humorföreställningar. Men efter soloföreställningen ”Var inte rädda” ville han göra annat.
– Jag kände att jag hade grävt ner mig i ett kaninhål där jag var tvungen att kommentera min samtid eller mina mörkaste problem så fort jag skulle ut och köra standup och det var inte roligt. Jag behövde en paus, säger Henrik i ett pressmeddelande.

Under uppehållet tog Henrik upp regin igen vilket resulterade i hans första långfilm, den trippelt Guldbaggebelönade ”Spring Uje Spring”, tv-serien ”Vi i Villa” och flera avsnitt av succéserien ”Solsidan”. Det blev också skådespeleri i bland annat ”Art”, ”Sjölyckan” och ”Zebrarummet”. Nu är suget för standup tillbaka och lite oväntat kan man säga att ”Schyffert Forever” blir av tack vare Iggy Pop.
– Jag hade inte kört standup på fem år och satt på tåget och lyssnade på gammal Iggy Pop – ”Lust for Life”, ”1969”, ”The Passenger”. Så slog det mig att så här kan man också göra standup. Bara kul och glatt och enkelt. Så det blir old school den här gången, säger Henrik.

Henrik Schyffert. Foto: Morgan Norman

I ”Schyffert Forever” ska Henrik försöka reda ut varför han är så avundsjuk på Bianca Ingrosso, hatar förstagångsföräldrar och hur han blev borgare när han insåg att man kan få all glass själv. Och så blir det skämt om bland annat cylinderhattar, bakelithögtalare, tjej-sms och konsten att ligga som en vasaloppsåkare.
– Det är svårt att få till ett enkelt skämt och ju enklare skämt desto svårare är det, tro det eller ej. Men kicken när man lyckas få ihop ett enkelt skämt som får hela rummet att unisont vika sig i skratt är obetalbar. Och jag har verkligen saknat att försöka få till det igen, säger Henrik.

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1874,272174" floating="3" ap mute pl=988 nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!