Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
När nya Tunagården är klar 2025 kan boendet komma att drivas i privat regi.
Foto: Karin Diffner

Tunagården kan få privat regi

BORLÄNGE. När nya Tunagården står klar kan boendet skötas av en privat aktör. – Det vore lämpligt, säger kommunalrådet Erik Nises (S).

Kommunstyrelsen har behandlat två frågor om privatisering inom äldreomsorgen. Den ena är en motion från Kristdemokraterna om att införa lagen om valfrihet inom hemtjänsten. Den andra är ett medborgarförslag om privata aktörer i äldreomsorgen i stort.
Av svaren framgår att ett tidigare beslut om att ha privata alternativ i hemtjänsten upphävdes i juni. Däremot beslutade kommunfullmäktige då att ett framtida särskilt boende skulle drivas i privat regi.

Mycket tyder på att det kan bli Tunagården som just nu totalrenoveras och byggs till.
– Det ska vara ett nytt boende och inte något av de befintliga som ska säljas, så Tunagården vore det bästa alternativet, säger Erik Nises (S), ordförande i kommunstyrelsen.
Tunagården beräknas stå klar för inflyttning i början av 2025.
En hel del politiker tycker dock fortsatt att det ska finnas privata alternativ även inom hemtjänsten. Det står klart efter en lång debatt under senaste mötet i fullmäktige då KD:s motion till sist avslogs. SD, KD, C och L reserverade sig mot beslutet.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!