Lotto, ett spel från Svenska Spel Tur.
Nitlotter och vinnande lotter på Svenska Spel Turs Lotto från perioden maj-oktober ingick i lottdragningen vid Andra Chansen. Tre av de vinnande raderna hade sålts i Dalarna och de vann en miljon kronor vardera.
Foto: Svenska Spel/Pressbild

Tre miljonvinster till Dalarna

DALARNA. När Svenska Spel lottade ut 20 miljoner via Andra Chansen visade det sig att tre av de vinnande raderna hade köpts i Dalarna. De vinnande raderna hade köpts i Avesta, Falun och Mockfjärd.

Den 28 oktober hölls dragningen, i samband med den ordinarie Lottodragningen. Alla som hade spelat minst en Lottorad (med Joker) under perioden maj-oktober hade chansen.
20 rader vann en miljon kronor vardera och tre av dessa rader hade köpts i Dalarna, närmare bestämt i Avesta, Slätta i Falun samt Mockfjärd i Gagnefs kommun.

Vinnarredaktionen på Svenska Spel Tur hade sedan det angenäma jobbet att försöka nå de lyckliga vinnarna.
– Vid Andra Chansen är det många som inte känner till att de vunnit, eftersom man inte rättar på samma sätt som vid den vanliga nummerdragningen av Lotto. Det kommer vara många som blir lite tagna på sängen och lika överraskade som glada. Det blir kul att höra vad vinsten betyder för dem och vad de vill uppfylla för drömmar, säger Johan Svedberg, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur, i ett pressmeddelande.

Här är orterna för Andra Chansens alla miljonvinnare:
Askersund
Avesta (såld hos Willys Dalahästen)
Bjuv
Boden
Falun (såld hos Ica Supermarket, Slätta)
Gagnef (såld hos Ica Nära Mockfjärd)
Götene
Huskvarna
Hässleholm
Karlstad
Kinna
Kristianstad
Laholm
Linköping
Norrköping
Nynäshamn
Västerås (tre vinnare)
Örebro

[YouPlaySinglePlayer video="2337,1347,222266"]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS