simning. Lugnet.
Gunnar Kihlberg har under de 17 senaste åren lärt cirka 700 personer konster att crawla.
Foto: Anders Hansson

Trångt i simhallen när Gunnar lärt 700 att crawla

FALUN. Gunnar Kihlberg, 61, har lärt 700 personer att crawla. Då räcker inte simhallarna till. – Så kan det ha blivit, säger han lite generat.

Till vardags är Gunnar Kihlberg är prisbelönt kemilärare på Falu gymnasium. Men för många i regionen är han också en entusiastisk simlärare.
Att starta en crawlkurs för pensionärer är bara hans senaste simprojekt.
På de senaste 17 åren, har han lärt cirka 700 personer att kunna crawla. Det har varit barn, ungdomar, medelålders och äldre. Alla har haft olika fysiska förutsättningar, men de kan crawla.
– Jag är jättestolt att kunnat lära många att simma på det här sättet, säger Gunnar Kihlberg och berättar att han i vissa fall lärt hela familjer att crawla.
Inom simverksamheten i Dalregementets IF finns idag 150 simmare från 17 till 75 år. Gunnar Kihlberg är starkt drivande till den utvecklingen.

simning. Lugnet.
Alla de som Gunnar Kihlberg lärt crawla var bidragit till att det blivit trångt på motionsbanorna i simhallen. Foto: Anders Hansson

Hur orkar du?
– Det är fantastiskt roligt och har man roligt orkar man, svarar han.
En effekt av detta har blivit att simhallen inte räckt till eftersom alla nya crawlare vill simma det istället för bröstsim. Detta kunde Falu kommun notera både i den gamla och nya simhallen. Resultatet har ofta blivit att antalet crawlbanor för motionärer utökats.
– Här vill jag poängtera att jag alltid blivit bra mottagen av de som ansvarar för simhallen, säger Gunnar Kihlberg.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS