Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning

Think-Pink-entreprenör misstänks för nya brott

NORBERG. Företagsledaren, som tidigare är åtalad för miljöbrott och grovt bokföringsbrott i Think Pink-skandalen, begärdes häktad för ytterligare brott vid Södertörns tingsrätt den 4 april. – Förundersökningen är i ett känsligt läge. På grund av förundersökningssekretess kan inga ytterligare uppgifter eller kommentarer lämnas i nuläget, säger Maximillian Berg Molin, kammaråklagare på Ekobrottsmyndigheten (EBM), i ett pressmeddelande.

Mannen, som är i dryga 60-års åldern, var under en tid vice vd för avfallsföretaget Think Pink, som misstänks för att olagligt ha dumpat 48 000 ton avfall i Mellansverige.
Avfallet kan ha orsakat spridning av giftiga ämnen i områden där det dumpats, bland annat i Spännarhyttans industriområde i Norbergs kommun.
Nu häktas mannen för nya brott. Dessa är grov oredlighet mot borgenärer, två fall av grova bokföringsbrott samt grovt försvårande av konkurs. Brotten ska ha begåtts i Stockholm mellan år 2019 och år 2021 och har enligt EBM inget att göra med tidigare åtal.
– Mannen är sedan tidigare åtalad i ett annat ärende, men den brottslighet som han nu begärs häktad för har ingen koppling till det ärendet, säger Maximilian Berg Molin.

[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!