Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Sylvia Sörfjäll har mekat med bilar hela livet och hon har nu flera projekt och en egen förening med 20 medlemmar som träffas med jämna mellanrum.
Foto: Tharos Gröning

Sylvia är en tusenkonstnär med brinnande bilintresse

HORNDAL. Sylvia Sörfjäll gillar att meka med bilar. Hon har bytt motor på en av sina bilar elva gånger. – Jag är nästan född i verkstaden. Farsan och farfar mekade och jag hängde på. Det var inga dockor för min del, berättar hon.

Sylvias favoritbil är en Opel Ascona A från 1975. Opel var Sylvias första bilmärke och hon har varit de tyska bilarna trogna sedan dess. Hon har även en Opel från 1975 som står på verkstaden och en Chevrolet S10 som även den väntar på service.
– Det är troligtvis bränslepumpen som har gått på den igen, säger Sylvia eftertänksamt.
Sylvia gillar Opel för att de är så lättmekade och för att hon gillar designen. Hon driver en förening som heter Valley Cruisers Ingeborgbo som har 20 medlemmar.
– Vi åker på föreläsningar och äter middagar. Självklart mekar vi en del och drar på cruisingar.

Föreningen har en hemsida där man kan läsa om alla olika projekt. Sylvia skriver där om hur hennes projekt går och om olika aktiviteter i föreningen.
– Nästa projekt är att sälja kalendrar och lite grejer på julmarknaden. Jag försöker även sy ihop nästa Opelträff.
Opelträffen, som Sylvia arrangerar hålls i Näs och har premiär i år. Tanken är att Opelentusiaster ska träffas och leka lekar och visa upp sina bilar.
Sylvia drömmer om att även få arrangera den stora riksträffen. Det är en träff som hålls på olika ställen varje år.
– Nästa gång är i Rättvik. Så där ska vi vara och visa upp oss. Men vi vill ju hålla i den och arrangera den nått år. Det är målet.
Sylvia har ett eget företag som säljer allt mellan hem och hudvård till fiskeutrustning.
Sylvia har företaget som huvudinkomst för att finansiera sina andra intressen.
– Jag har haft företaget i elva år och det går bra. Jag fiskar inte själv men jag gillar att vara utomhus.

Sylvia berättar att trots att hon ofta åker på cruising så har hon missat de mer lokala träffarna som Krylboträffarna och mötena i Rembo.
– Jag har jobbat alla gånger det varit. Jag stänger klockan 18 .00 och har bara öppet två dagar i veckan. men det har alltid varit de dagar det är träffar lokalt.
Hon är även mycket engagerad i hemvärnet och i försvaret och har gått flera utbildningar. Hon trivs i försvarets gröna kläder och har just utbildat sig inom krisstöd och personaltjänst.
– Jag sitter inte still kan man säga. Det är full fart här. Jag har ju dessutom sex hundar som bor hos mig. Så det är mitt liv.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!