Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Föreningar kan ansöka om stärkande medel från Dalakrafts sponsring, vilken sker två gånger om året. Nu har 15 verksamheter stöttats med 10 000 kronor var.
Foto: Dreamstime

Stöttande medel till 15 dalaföreningar

FALUN. Dalakrafts stöd till länets föreningsliv lever vidare då man ånyo skänker 10 000 kronor var till 15 olika ungdomsverksamheter. Sponsringen önskar omfatta en mångfald av aktiviteter, däriband även kultur och mindre vanligt förekommande sporter. Detta i en ambition att berika fritidsutbudet för regionens barn och unga.
Engagemanget från elhandelsföretaget uppges bottna i en vilja att två gånger om året uppmuntra en livskraftig region. Och detta via ekonomiskt tillskott till föreningars barn- och ungdomsverksamheter.
Inför den nu aktuella våromgången inkom cirka 100 ansökningar, meddelar företaget.
Vidare klargör man att urvalsprocessen prioriterar mångfald gällande aktivitetstyp, geografi och könstillhörighet.
Rita Adolfsen, sälj- och marknadschef på Dalakraft, noterar en ökning av ansökningar från föreningar inom kultur och socialt engagemang.
Denna trend betraktas som positiv, då det traditionellt varit tydlig tonvikt på idrottsföreningar bland ansökningarna.
De 10 000 kronor som tilldelats varje förening är tänkta att sporra utveckling av barn- och ungdomsverksamheten enligt ändamål preciserade i respektive förenings ansökningar.
Ett urval av dessa visar uppmuntrande spridning såsom familjemarknadsdagar, finansiering av ledarutbildningar, deltagande i internationella tävlingar och teknikinköp.
Rita Adolfsen betonar rollen den ideella sektorn har för barns och ungas utveckling. Att medlemskap i föreningar ej blott handlar om aktiviteter, utan också om att forma identitet. Bygga sammanhang och skapa vänskapsband. Hon avslutar i företagets kommuniké:
– Föreningar spelar en viktig roll i många unga människors liv genom att erbjuda en meningsfull och betydelsefull gemenskap av aktiviteter.
– Vi är stolta över att vara en del av detta och att kunna bidra till att stärka den ideella sektorn.

För Faluns del finns denna gång Aspeboda Bygdegårdsförening och Falu BS fotbollsverksamhet bland dem som tilldelas 10 000 kronor var. Foto: Dreamstime
Aspeboda Bygdegårdsförening och Falu BS fotbollsverksamhet är två av rörelserna som får 10 000 kronor var. Foto: Dreamstime
Följande föreningar sponsras med 10 000 kronor vardera:
❚ Skogsbo Avesta IF
❚ Aspeboda bygdegårdsförening
❚ Dala-Floda IF
❚ Falu BS Fotboll
❚ IK Hedemora Extremsport
❚ Siljansnäs Sockenförening
❚ Bonäs IK
❚ KAIS Mora IF
❚ Dalarnas Bordtennisförbund
❚ Rättviks Golfklubb
❚ Säters Udda Sporter
❚ Rättviks Kultursällskap
❚ LI20 IBF
❚ Malungs IF
❚ Brunnsbergs IF
Källa: Dalakraft
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!