Fredag den 27 oktober lyfter första planet för vintersäsongen mot Kanarieöarna från Dala Airport.
Foto: Karin Diffner

Stort tryck på utlandsresor från Romme

BORLÄNGE. Det börjar bli lika stort tryck på att resa utomlands som före pandemin. Det hävdar resebolaget Ving som snart börjar åka till Gran Canaria från Dala Airport. – Just nu ser vi en hög efterfrågan, säger kommunikationschefen Claes Pellvik.

Trots osäkra ekonomiska tider vill dalfolket ut och resa. En anledning till det kan vara det osäkra vädret i somras, enligt ett pressmeddelande från Ving. Bolaget har en beläggning på över 90 procent på avgångarna från Dala Airport till Gran Canaria, varav vissa också är utsålda.
– Den senaste tre veckorna ligger vinterförsäljningen på pre-pandeminivåer och vi har redan en beläggning som är högre än vid samma tid 2019, säger kommunikationschefen Claes Pellvik.
Vintersäsongen inleds den 27 oktober med en första avgång till Las Palmas. Därefter avgår en tur från Borlänge varje fredag till och med den 29 mars nästa år.
Ving har även släppt nästa sommars avgångar till Rhodos från Dala Airport. Och även där finns en stor efterfrågan, något som också gläder flygplatsen enligt pressmeddelandet
– Önskan om resor till sol och värme verkar fortsatt stå högt upp på prioriteringslistan. Inte minst att kunna resa från sin ”hemmaflygplats” verkar vara pricken över i:et, säger Stefan Carlsson, Marknadschef AB Dalaflyget Borlänge.
Resorna till Rhodos nästa år avgår från från Dala Airport under perioden 28 april-29 september.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS