Den 14 december inleds ett tredagars innebandymaraton i Sundborn till förmån för Musikhjälpen. Nu välkomnar man lag i alla åldrar och varianter att delta i ett arrangemang som förenar idrott med medmänsklighet.
Foto: Sonny Jonasson

Storsatsning på Musikhjälpen – innebandy dygnet runt i Sundborn

SUNDBORN. Sportsliga metoder med målet att mätta hungriga magar. Via en välment och känslostark övertygelse pushar Sundborns GoIF för premiären av sin nya Musikhjälpen-satsning. På agendan står innebandy från torsdag till söndag – dygnet runt. – Varje år blir jag rörd av hur många som gör så mycket för ett gott syfte, säger klubbens Magnus Englund om Musikhjälpens humanitära tyngd.

Platsen är sporthallen i Sundborn och upplägget har tillåtande tyglar.
Lag i alla varianter är välkomna att fylla hallen med innebandy i dagarna tre. Inte som tävling, men som stor aktivitet med mänskliga värden som kärna.
Parallellt med den idrottsliga dygnet runt-snurren uppmuntrar man också såväl deltagare som lokala organisationer och företag att lägga en slant i klubbens digitala sparbössa.

Insamlade medel tillfaller Musikhjälpen och Magnus Englund framhåller att om, eller hur mycket, man skänker är helt valfritt.
– Tanken är att uppmärksamma det hela och att bidra till något som hjälper människor. Att lyfta fram lite extra julhjärta, skapa sportglädje via innebandyn och med lite tur blir det lite slantar som landar i bössan till Musikhjälpen.
Han utvecklar:
– Det här är första gången vi genomför det här. Jag och Daniel Isacson, innebandyansvarig i klubben, har dragit i gång det och så är ju hela föreningen med i arrangemanget.

"Det blir skön stämning och en lite speciell grej. Man kan ju få spela match mitt i natten", säger Magnus Englund (längst till vänster i bild) om Musikhjälpen-satsningen i Sundbornshallen. Foto: Sonny Jonasson
“Det blir en lite speciell grej och man kan få spela match mitt i natten”, säger Magnus Englund (längst till vänster i bild) om Musikhjälpen-satsningen i Sundbornshallen. Foto: Sonny Jonasson

Englund framhåller att teambygget kan ha fullständigt öppna spjäll – lag bestående av kompisgäng, kollegor, föreningar, grannarna eller i praktiken vilka som helst.
Den gemensamma nämnaren knyter an till en rolig utmaning utan krav, betonar Magnus.
Vidare råder fri tillgång till utrustning om sådan önskas lånas, och tillgänglighet fixas för att såväl gå som att springa eller spela sittandes på släde.
– Tror att det kan bli skön stämning och en lite speciell grej som blir kul att se tillbaka på. Man kan ju få spela match mitt i natten, och det händer kanske inte särskilt ofta, skrattar en entusiastisk Magnus.

Han nämner ljuva minnen från den på lokal och regional nivå smått legendariska innebandyturneringen Nattrajden i Borlänge.
– Att spela på natten och lite underliga tider ger en viss inramning som är härlig. Bara det att ta en kaffe halvtre på natten och snacka skit med några andra deltagare är ju roliga grejer i sig.

Englund poängterar också att nattetid finns bara spelare och funktionärer i hallen. Därtill inflikar han att personal och ledare från arrangörsklubben via ett rullande schema närvarar under dygnets samtliga timmar.
– Vi kör i gång 18.00 den 14 december. Då kickstartas det hela av föreningens seniorlirare i innebandy-plus. Sedan ångar vi på till och med söndagen samma tid. Det har redan börjat rulla in en del anmälningar, vilket känns jätteskoj.
– Är ni många och har målvakt, ja då kör vi 5 mot 5 med sarg och hela grejen. Är man färre i laget så kör man 2 mot 2 eller 3 mot 3. Vi ser till att anpassa det hela på bästa sätt, fortsätter han.

Magnus Englund i sällskap av sina tre bolltrollande barn samt klubbens innebandyansvarige Daniel Isacson. Foto: Sonny Jonasson
Magnus Englund i sällskap av sina tre bolltrollande barn samt klubbens innebandyansvarige Daniel Isacson. Foto: Sonny Jonasson

Magnus upplyser att peppade deltagare enklast bokar speltid genom att lobba i väg ett samtal eller sms till honom. Från arrangörernas sida meddelas även tummen upp för kommunen som nattetid upplåter sporthallen kostnadsfritt.
Klubbens innebandybössa förklaras redan vara aktiverad via egna hemsidan samt Musikhjälpens digitala kanaler.

Englund understryker att samtliga är vinnare i en satsning som denna.
– Varje år blir jag rörd av hur många som gör så mycket för ett gott syfte. Ett sådant enormt engagemang för att stötta människor i nöd.
– Det här är premiären för vårt Musikhjälpen-initiativ, och jag tror att det kan bli något väldigt fint. Nu kör vi.

Sundborns GoIF:s innebandybössa för Musikhjälpen
• Musikhjälpen 2023 sker på temat “Ingen ska behöva dö av hunger”
• I Sundbornshallen fixar klubbens innebandysektion tre dygn av konstant innebandy
• Teamkänsla, sportslig glädje och stöd till till Musikhjälpen är några av de människonära vinsterna
• Kickoff torsdag den 14 december, avslutning söndag den 17 december
• Alla spelformer och antal spelare välkomnas
• Speltid bokas via klubbens representant Magnus Englund. Kontaktuppgifter hittas på klubbens webbplats

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS