Fors bruk tillverkar lättviktskartong och papper. Processen är helt fosilfri och nu vill man satsa ännu mer på miljöarbetet.
Foto: Stora Enso

Stora Enso investerar 96 miljoner i Fors bruk

FORS. Stora Enso har beviljat en investering på 9,18 miljoner euro för att stärka konkurrenskraften och öka flexibiliteten på Fors bruk. – Jag tycker det är starkt att Stora Enso beslutar sig för att investera för fortsatt tillväxt trots ökad ekonomisk osäkerhet i samhället. Den här investeringen gynnar inte bara oss som bruk utan skapar även indirekta arbetstillfällen bland våra entreprenörer, säger Linda Stinessen, brukschef, i ett pressmeddelande.

Investeringen, som ingår i Stora Ensos tillväxt-strategi, syftar till att öka teknikutvecklingen inom pappersproduktionen och ta ytterligare ett moderniseringssteg.
På bruket i Fors producerar man lättviktskartong till olika förpackningar, en produkt vars efterfrågan har vuxit markant under de senaste åren.

Linda Stinessen är Brukschef på Fors bruk och uppskattar att Stora Enso fortsätter satsa trots det svåra ekonomiska läget i världen. Foto: Stora Enso

Stora Enso har projekt för att ta fram hållbara förpackningar som lätt kan återvinnas och enbart innehåller trämassa.
Stora Enso i Fors är det första bruket i koncernen som opererar helt fossilfritt och utvecklingar inom miljö-området pågår hela tiden.
Pappersbruket har cirka 520 anställda och har en årskapacitet på 410 000 ton.
Företaget uppdaterade sina miljömål i september i år och vill öka resultaten i tre områden, förnybara förpackningar, träbyggnader och att ta fram nya biomaterial som ska användas i produktionen av företagets produkter.

De säger i ett pressmeddelande att det är övertygade om att allt som görs av fossilbaserade material som plast och så vidare kan tillverkas av trä och företaget säger att de vill fortsätta säkerställa att alla deras produkter håller hög miljöklass och ingår i ett hållbarhetstänk. Moderniseringen av Fors planeras att starta omgående och beräknas vara klart under sista kvartalet 2024.

Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS