Tomma lokaler i Brunnsvik. Foto: Arkivbild
Foto: Arkivbild

Stora Brunnsvik går back – åtgärd krävs

LUDVIKA. Stora Brunnsvik går minus. År 2022 gick bolaget back med två miljoner kronor vilket var nästan en miljon kronor mer än 2021. Nu vill bolaget sälja fastigheten – eller hyra ut den till fler. – Vi har för dåliga intäkter för Brunnsvik. De täcker inte kostnaderna, där har vi en utmaning, säger Ulf Rosenqvist, vd för Stora Brunnsvik AB.

Under ett antal år har Stora Brunnsvik, vackert beläget intill sjön Väsman, varit svår att hyra ut. Den enda hyresgästen är Brunnsviks folkhögskola, men det här vill Stora Brunnsvik råda bot på nu. Därför kommer bolaget, tillsammans med Ludvika kommun, organisationer, företag och föreningar, att kraftsamla för att förbättra situationen. Det säger Ulf Rosenqvist.
– Nu gör vi något bra med Brunnsvik och ser till att vi använder lokalerna. De ligger i ett naturskönt läge och passar bra för boende och utbildning så vi vill ha mer utav det.

Ulf Rosenqvist. Foto: Arkivbild

Han berättar att man arbetar på två parallella spår. I framtiden ska Stora Brunnsvik AB antingen ha fler hyresgäster – eller så ska fastigheten säljas.
– Vi kommer göra större åtgärder för att få mer uthyrt. Samtidigt kommer vi titta på om vi kan stycka av byggnaden och sälja delar av Brunnsvik, eller hitta en köpare till hela. Får vi anläggningen såld får vi tillbaka underskottet och då kan det bli en bra affär ekonomiskt.

Arkivbild

Har ni någon köpare på gång?
– Inte just nu. Än så länge har vi inte gått ut så brett. Det är något vi kommer att göra under våren och sommaren.

Hitachi Energy expanderar i Ludvika. Kan de vara en tänkbar köpare eller hyresgäst?
– Ja, kanske. I expansionen av Ludvika kommer den här typen av egendom behövas. Tappar man arbetstillfällen är det däremot större risker med att ha en sådan här stor anläggning och det kan vara svårare att få den uthyrd.

Kan Brunnsviks folkhögskola komma att hotas?
– Nej, de har ett hyresavtal så de ska inte behöva känna någon oro i det.

Foto: Arkivbild

Stora Brunnsviks ekonomi

Stora Brunnsviks resultat efter bokslutsdispositioner och skatt –2 miljoner kronor. År 2021 var siffran –1,1 miljoner kronor.
Omsättningen uppgick till 2,7 miljoner kronor 2022 och till 2,7 miljoner kronor även 2021.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS