Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Carolina Redman och Markus Rosendal vid Rotens Trädgård. I morgon, den 9 maj, är handelsträdgården värd för en stor vårmarknad i samband med våryran i Bjursås.
Foto: Sonny Jonasson

Stor vårmarknad på lokal handelsträdgård

BJURSÅS. I morgon, den 9 maj, arrangerar Bjursås sin säsongspräglade våryra. Som del av denna hålls också en stor vårmarknad på Rotens Trädgård. – Vi har bjudit in olika lokala hantverkare inom flera olika skrån som alla håller fin kvalitet, hälsar handelsträdgårdens Markus Rosendal och Carolina Redman.

I samband med Kristi himmelfärdsdag är Bjursås platsen för bygdens stora våryra, som sker på initiativ av Bjursås Hembygdsförening. Evenemanget ser en uppsjö lokala föreningar och företag bjuda in allmänheten till en mängd olika aktiviteter på Bjursmark. Bland annat utgör dagen säsongspremiär för Dössberget.

Som del av denna arrangeras på Rotens Trädgård också en vårmarknad av generös volym.
Den högaktiva handelsträdgården låter meddela att man viker tid och utrymme till en omfångsrik flora av hantverk, grön glädje och musik i trädgårdens stora famn.
– Vi har bjudit in olika lokala hantverkare inom flera olika skrån som alla håller fin kvalitet, hälsar trädgårdens Markus Rosendal och Carolina Redman.

Blomster, hantverk och mängder av aktiviteter står på agendan när en handelsträdgård i Bjursås arrangerar vårmarknad. Foto: Dreamstime
Blomster, hantverk och mängder av aktiviteter står på agendan när en handelsträdgård i Bjursås arrangerar vårmarknad. Foto: Dreamstime

Därtill finns också en foodtruck på plats och för stämningssköna toner svarar en dj.
Utöver att botanisera bland säsongens växter och helhjärtat hantverk kan besökare också begå flertalet intressanta och nöjsamma aktiviteter på vårmarknaden – inte minst de yngre gästerna som kan ta del av skojigheter trädgården säkrat i samspel med andra lokala aktörer.

Bland de många utställarna och företagen som bevistar marknaden märks bland annat Dalum, vars kärna visar passion för matlagning utomhus. På Rotens Trädgård ger Tobias från nämnda företag en prova på-workshop där fem familjer ges chans att lära sig mer om utomhusmatlagning, eldteknik och även att testa på tillagning av den matglada verksamhetens variant av “pannkaku”.
[YouPlayPlaylistPlayer video="2847" floating="3" ap mute pl=764 nt=10]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!