Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Domnarvets skola har fått “ärva” konstgräs till sin fotbollsplan.
Foto: Tova Carlsson

Stor glädje över nya konstgräsplanen

Borlänge. Äntligen har Domnarvets skola fått sin efterlängtade konstgräsplan och glädjen är stor bland både lärare och elever. – Det är jätteroligt att se glädjen, säger Carola Eriksson, biträdande rektor på Domnarvets skola.

I våras fick skolan ett erbjudande av kultur- och fritidsförvaltningen om att anlägga en konstgräsplan på den gamla grusplanen. En annan konstgräsplan i kommunen skulle byggas om och bli större och få en ny matta med konstgräs. Skolan fick konstgräset som blev över.
–Vi fick ärva det, säger Carola.
– Våra idrottslärare har länge efterfrågat en konstgräsplan.

Under sommaren har planen blivit lagd och är nu klar för att användas.
– Den anlades när vi var lediga då de använde grävmaskiner och andra fordon och vi ville inte att någon skulle komma till skada.
Nu håller ett staket på att byggas runt om fotbollsplanen för att ta bort risken för skadegörelse av epa-traktorer och mopeder.

Har skadegörelse varit ett problem?
– Nej, planen är som sagt helt ny, men vi vet att det är många som kör epa och mopeder så vi bygger staketet i förebyggande syfte.
Men kanske det viktigaste av allt – det går att lägga is på konstgräset.
– Det har våra idrottslärare varit väldigt noga med.
Grusplanen på skolan har under flera vintrar blivit spolad och använd som skridskobana. Den har nyttjats till både undervisning på skoltid och skridskoåkning på fritiden.
– Vi är jätteglada att vi har fått en ny fotbollsplan. Eleverna använder planen hela tiden och den är bättre än grusplanen, då den bara gav massa skrubbsår.

Text: Tova Carlsson

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!