Stjärnsunds Svetsmekano
Anna Rosengren, vd Almi GävleDala, tillsammans med pristagarna Magnus Wallén och Sven-Eric Larsson från Stjärnsunds Svetsmekano.
Foto: Elin Klar/Almi GävleDala

Stjärnsundsföretag vann framtidspris

STJÄRNSUND. I november utsågs Magnus Wallén och Sven-Eric Larsson, på Stjärnsunds Svetsmekano, till Årets Företagsledare i Hedemora kommun. Nyligen vann företaget ett nytt pris då man, under Stjärngalan, fick ta emot Almis Framtidspris 2023.

Stjärnsunds Svetsmekano utvecklar och tillverkar maskiner och mekaniska lösningar för kunder i svensk basindustri, med grund i gruv- och träindustrin. En stor del av verksamheten är maskiner som används i limträindustrin, en teknik som möjliggör byggande i ett mer miljömässigt hållbart alternativ till betong.

Magnus Wallén är en av två ägare till företaget och säger följande i ett pressmeddelande från Almi:
– Om man jämför med tidigare priser så känns det extra roligt att vinna Almis Framtidspris eftersom det syftar till det som är fortsatt viktigt, alltså framtiden!

Stjärnsunds Svetsmekano
Magnus Wallén och Sven-Eric Larsson, Stjärnsunds Svetsmekano, tilldelades Almis Framtidspris 2023 och gratuleras här av Anna Rosengren, vd för Almi GävleDala. Foto: Patrik Eriksson

Kriterierna för priset är att företaget ska ha mellan fem och 249 anställda, samt omsätta mellan 5 och 500 miljoner kronor. Företaget ska även ha sunda finanser med god soliditet där tillväxten i allt väsentlighet ska ha skett organiskt.
– Om vi i Dalarna ska fortsätta vara en stark företagarregion så är det avgörande att företagen förstår framtidens spelregler. Det handlar om att förena ekonomiska, miljömässiga och sociala dimensioner och säkerställa fler affärer genom det. Ett sådant företag är årets vinnare av Almis Framtidspris, Stjärnsunds Svetsmekano. De arbetar med stora företag inom gruv-, stål- och träindustrin och de har en påverkan på sina jättekunders hållbarhet genom att de utvecklar innovativa lösningar som är resurseffektiva och just hållbara, de håller över tid, säger Anna Rosengren, vd för Almi GävleDala, i pressmeddelandet.

Stjärnsunds Svetsmekano
Magnus Wallén och Sven-Eric Larsson, Stjärnsunds Svetsmekano, tilldelades Almis Framtidspris 2023 och gratuleras här av Anna Rosengren, vd för Almi GävleDala. Foto: Patrik Eriksson

Motivering:
“Utvecklingslust och nyfikenhet i kombination med målmedvetenhet innebär att det här företaget har tagit vara på sina kunders möjligheter till bättre lösningar.
Ett företag som får sina jättekunder att bli mer hållbara.
Deras nytänkande och framåtdriv hedrar en plats där industriell innovation pågått sedan 1700-talet”.

Stjärnsunds Svetsmekano AB:
Arbetar med specialanpassade lösningar för kunder i tung industri, inom trä- och gruvindustrin. Projekten spänner från idé till konstruktion, tillverkning och montage av maskiner och maskindelar samt CE-märkning enligt maskindirektivet.
Omsätter: 20 miljoner.
Säte: Stjärnsund i Hedemora kommun.
Antal anställda: 20 personer.
Källa: Almi GävleDala

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS