Sara Hjälm och Karl-Oskar Blomberg i det nyinredda kontoret.
Foto: Lisa Björklund

Spendrups expanderar för att möta behovet

LUDVIKA. Det stora bryggeriet i Grängesberg har nyligen invigt en 16 meter hög byggnad. Huset kallas Gränden och ligger inklämt i ett hörn på industriområdet. – Här har vi byggt i mitten, det inkräktar inte på någon yta runt om bryggeriet, säger Sarah Hjälm, kommunikatör på Spendrups.

Antalet anställda på Spendrups har ökat från 450 till 520 personer sedan 2020. För att möta det växande behovet, påbörjade Spendrups bygget av den så kallade Gränden i maj 2021 enligt Karl-Oskar Blomberg, som är projektledare för byggsidan.
Han säger att Gränden byggts så hög för att den ska kunna rymma de höga lagringstankarna.
– Till en början kommer sex tankar att installeras på en yta på cirka 260 kvadratmeter. Varje våning på huset är 380 kvadratmeter och bottenplanet är 640 kvadratmeter.

Gränden ligger inklämd i ett hörn där det rymmer såväl lagringstankar, som kontor och verkstäder.

Inne i det nya trevåningshuset finns det plats för kontorsplatser, omklädningsrum och 12 lagringstankar. Byggnaden rymmer även svets- och mekaniska verkstäder, processutrymmen och tankhall.
Allting är sprillans nytt och har inneburit en investering på 45 miljoner kronor. Högst upp i huset ligger ett stort kontorslandskap med plats för 24 personer.
Här finns även ett konferensrum, två tysta arbetsrum, kök, med mera. Allting har inretts av arkitektfirman Strategisk Arkitektur och är i samma stil som Spendrups huvudkontor i Stockholm.
– Det är ljusa trämöbler och ljuddämpande textilier i varmgråa nyanser, säger Sarah Hjälm.

Mötesrum.
Facebook

Populärt på webben

Reporter

Snabblänkar

ANNONS

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS