Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Falu tingsrätt.
Foto: Sonny Jonasson

Spelare frias från grov misshandel under match

AVESTA. Det blev en friande dom för hockeyspelaren från Avesta som varit åtalad för grov misshandel under pågående match.

Det var under en ishockeymatch i Avesta den 15 januari förra året som en spelare skadades allvarligt när han träffades av en annan spelares klubba rakt i ansiktet.
Det stod klart tidigt att slaget hade utdelats av en Avestaspelare i 20-årsåldern, som senare åtalades för grov misshandel. Under utredningen har det framkommit att offret, som befann sig i avbytarbåset, sprutade vatten på Avestaspelaren som befann sig på isen någon halvmeter ifrån.
Därefter small det. Motspelaren träffades rakt på munnen av Avestaspelarens klubba och föll ihop. Han fick svåra skador på tänder och käke under lång tid.
Under förhör har den då åtalade Avestaspelaren uppgett att det var en ren olyckshändelse. Han blev irriterad och syftet var att träffa vattenflaskan. Han insåg inte att han skadat motspelaren och blev väldigt ångerfull när han fick veta det efteråt i omklädningsrummet.

Den skadade spelaren hävdar dock att han redan hade sänkt ner vattenflaskan under sargen när slaget kom.
Tingsrätten menar att utredningen vid en samlad bedömning inte ger stöd för att Avestaspelaren haft någon annan avsikt än att träffa vattenflaskan. Bevisningen är inte tillräcklig för att det ska ställas utom rimligt tvivel att han agerat med uppsåt att skada.
Men rätten var inte helt enig, lagmannen ville ha en fällande dom.
Avestaspelaren ska dock betala ett skadestånd till den skadade spelaren på 66 578 kronor.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!