Logotyp Lokalt i Dalarna - Dalarnas största gratistidning
Foto: Dreamstime

Sommardäck tros ligga bakom flera trafikolyckor

LUDVIKA. Under det plötsliga snöfallet, tisdagen den 25 april inträffade två trafikolyckor i Ludvika kommun under tidig morgon och förmiddag.

I den ena ska en man i 35-årsåldern ha fått sladd på riksväg 50 norr om Grängesberg och därefter ha voltat över ett viltstängsel. Mannen lyckades själv ta sig ur sin bil och ska ha klarat sig oskadd. Det fanns ingen misstanke om brott i samband med olyckan.
– Anledningen till olyckan var att föraren hade satt på sommardäck på bilen och inte hunnit byta tillbaka till vinterdäck vilket är förståeligt, säger Sophia Jiglind, presstalesperson på polisregion Bergslagen.
Den andra trafikolyckan skedde på riksväg 66 strax norr om Nyhammar. Där var det en bil som hamnat halvvägs i sjön. Föraren som själv kunde ta sig ut ur bilen var oskadd men blöt och frusen.
Ambulans, räddningstjänst och polis tillkallades till platsen. Därefter bärgades bilen bort och föraren fick skjuts av polispatrullen.
– Med tanke på andra olyckor i Dalarna den 25 april är det troligt att det kan ha varit snön som låg bakom även den här olyckan uppger Sophia Jiglind.

[YouPlaySinglePlayer video="2847,1874,389607" floating="3" ap mute nt=30]
Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!