Årets fröjd i fjol ansågs nya Hagavägen vara.
Foto: Arkiv

Söker det vackra i Borlänge

BORLÄNGE. Wasabryggeriets vänner uppmanar Borlängeborna att nominera fina platser, konstverk och byggnader i stan – för tionde gången.

Under rubriken ”Vi ser till det yttre” vill Wasabryggeriets vänner uppmärksamma och lyfta fram just det som gör Borlänge vackrare och mer intressant. Det har de gjort sedan 2015.
– Det händer så mycket i Borlänge och vi behöver verkligen inte leta efter lämpliga vinnare. Kommunen har ett stort antal fina platser och byggnader, säger ordföranden Martin Eklund i ett pressmeddelande.
Nu uppmanas Borlängeborna att nominera i kategorierna “bestående fägnad” och “årets fröjd”.
Det finns också möjlighet att nominera till “årets fjump”, vilket är ett “pris” som går till något som man hellre varit utan.
– Det utdelas när behov finns till byggnader eller objekt ”vars existens inte tillför enbart positiva kvaliteter till sin omgivning”.
Fram till 1 januari finns möjlighet för alla som bor i Borlänge att nominera sina bidrag. Vinnarna offentliggörs den 14 februari.
Fotnot: Fägnad betyder glädje eller belåtenhet

Bestående fägnad tyckte Wasabryggeriets vänner att det här huset på Bygatan gav i fjol.
Bestående fägnad tyckte Wasabryggeriets vänner att det här huset på Bygatan gav i fjol. Foto: Karin Diffner/Arkiv

Fakta/Tidigare vinnare
Här är några av de tidigare vinnarna:
Bestående fägnad: Paprikan på Sveatorget, Bullerforsens kraftstation, Stadsbiblioteket, Kyrkskolan, Rommehedslägret, Stora Tuna Kyrka, Gammelgården, Bergslagsbyn och Bygatan 2, Fastighets AB Hushagen.
Ny fröjd: Gångtunneln mellan Kupolen och Norra Backa, bostadsrättsföreningen Frej, Liljeqvistska parken, Borlänge Modern, Tunabyggens två nya hyreshus i kvarteret Solen, nya Grådarondellen, lekparken vid Tjärna Ängar, Läroverksvallen och nya Hagavägen.

Facebook

Populärt på webben

Läs senaste numret av Lokalt i !

Artiklarna i E-tidningarna går även att lyssna på!

ANNONS